banner78
banner25

Gümrükler mehter gibi!

Avrupa’ya açılan kara sınır kapılarımızda yaşanan sorunlar bitmek bilmiyor.Dünya'nın ikinci, Avrupa’nın ise en büyük kara sınır kapısı olan Kapıkule başta olmak üzere Pazarkule ve İpsala sınır kapılarındaki vurdum duymazlık vatandaşları çileden çıkartıyor.

Keyfi uygulamalar ve çalışan personelin işgüzarlığından kaynaklanan sıkıntılarla boğuşan vatandaşlar yetkililerin soruna bir an önce çözüm bulmasını istiyorlar.

Ülkeye giriş ve çıkışlarda uzun süre beklemek zorunda kaldıklarını belirten vatandaşlar sorunun sadece bizim sınır kapılarımızda yaşandığını,uzayıp giden kuyruklara rağmen ilgililerin duruma seyirci kaldıklarını belirtiyorlar.

Peron sayısının fazla olduğunu ancak yeterli sayıda personelin peronlarda olmadığını belirten vatandaşlar “bu sorun ülkemizin sorunu.Avrupa’dan gelen yabancılara büyük ve güçlü Türkiye’yi böylemi göstereceğiz”diyerek sitemkar laflarla eleştiride bulundular.

Sınır kapılarında tek peron uygulaması yapıldığını görevli memurun keyfi geldiğinde ikinci veya üçüncü peronu polis veya Gümrük memurunun açtığına dikkat çeken vatandaşlar “ polis ile Gümrük memurları arasında sürekli bir hizipleşme var.Polis peron açsada gümrük memurları açmıyor.Polis biz işlem yapıyoruz ama gümrük çalışmıyor diyor.Bu sözler aralarında sorun olduğunu gösretiyor”dediler.

Pazarkule sınır kapısında yaşanan yoğunlukta ise araç kuyrukları oluştu.Çıkış yapacak vatandaşlar için konulan yeni peronun sürekli kapalı olduğunu iddia eden vatandaşlar “bu peronlar buraya göstermelik mi kondu.Üst düzey yetkililer geldiği zaman her şey güllük gülistanlık gösteriliyor.Bakan bunu bilmiyor mu?Görmüyor mu?Edirne’de bulunan idareciler uyuyor yada uyutuluyor mu”diyerek sorunlara çözüm bulunmasını istediler.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30