banner78
banner25

Gümrük E-İhale'ye geçti!
 Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Müslüm Yalçın, müdürlük olarak “Elektronik İhale (E-İhale)” ile araç satışına başladıklarını duyurdu.

Kapıkule Gümrük Sahası VİP toplantı salonunda basın mensuplarıyla gerçekleştirdiği bir toplantıda yeni başlattıkları sistemi anlatan Müdür Yalçın, amaçlarının rekabeti ve kazancı arttırmak olduğunu belirtti.

Bakanlık ve Genel Müdürlüğün kurumsal internet sayfalarından gerçekleştirilen elektronik ihaleleri katılabilmek için sayfaya üye olmak gerektiğini belirten Yalçın sistemin işleyişini şöyle anlattı;

“Elektronik ihaleye girebilmek için “Üye ol” bölümünden kayıt olmanız gerekiyor. Üye olduktan sonra ihalesine katılmak istediğiniz araçlar için gerekli teminat bedelini e-ihale uygulaması için döner sermaye adına açılmış banka hesabına yatırmanız gerekiyor. Burada Tüzel kişilerin üye olma aşamasında tüzel kişi bilgilerinin doldurulmasının ardından bu kişiyi temsile yetkili kişi tarafından üyelik başvuru formunun imzalanarak temsil ve imzaya ilişkin belgelerle birlikte iadeli taahhütlü olarak merkez tasfiye işletme müdürlüğüne gönderilmesi gerekiyor. Bundan sonra üyelik başvuru formunda bilgilerin kontrôlünün ardından tüzel kişilik bilgileri aktive ediliyor. Bu sürece kadar üyelik askıda oalcak ve ihaleler için teklif verilemeyecektir.”

Öte yandan Müdür Yalçın, sisteme üyeliğin ücretsiz olduğunu ve e-ihale sayfasından güncel ihaleler bölümü tıklandığında üye olmadan da ihalesi yapılacak araçların görülebileceğini kaydetti. E-İhale sistemi için ayrıntılı bilgilerin trakya.gtb.gov.tr ve www.gtb.gov.tr adresilerinden öğrenilebileceği belirtildi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30