banner137
banner25

Gizli kapaklı buna denir!
Vatandaşlardan gelebilecek tepkileri minimize etmek adına türlü yollar deneyen gsm operatörleri Vali Konağı karşısına koydukları yeni baz istasyonu ile adeta yangından mal kaçırdığını gösterdi.
Yapılan işin yasal olması, ancak vatandaşın gösterdiği tepkileri bertaraf etmek adına geliştirdikleri yeni yöntemlerle yaptıkları uygulamaları kamufle etmeye çalışan gsm operatörleri buldukları yeni yöntem sayesinde baz istasyonlarını adeta gizliyorlar.Daha önceleri apartmanların çatı katlarına konulan baz istasyonlarından dolayı sıkıntılar yaşayan ve mahalle halkının gösterdiği tepkiler sonrasında faaliyetlerini gerçekleştiremeyen gsm işletmecileri yeni yöntemleri ile baz istasyonlarını bir bir koyuyorlar.
Kanseri tetiklediği düşünülen baz istasyonlarının yetkililerce yapılan açıklama ile yüksek noktalarda olması durumunda verdiği zararın az olduğu,ancak alçak noktalara kurulan bu tür baz istasyonlarının yaydığı sinyalin zararlı olduğu bilinse de kamufle yöntemi ile kurulan istasyonların insan sağlığını hiçe sayarak konulduğunu açıkça gösteriyor.
Vali konağı karşısında bulunan ve Tredaş’a ait olan trafo merkezinin üstünü konulan baz istasyonu yeni yapılan uygulamanın en somut göstergesi.İlk bakıldığında havalandırma bacasına benzeyen metal dolaplar içinde aslında birer baz istasyonu bulunuyor.Konusunda uzman kişiler baz istasyonuna yakın yerlerde ikamet eden kişilerin zaman içinde sıkıntılar yaşayabileceklerini belirtirken bu tür uygulamalara son verilmesi gerektiğini ve baz istasyonlarını mümkün mertebe yukarılara aldırmalarının yararlı olduğunu ifade ettiler.
Trafo merkezini Tredaş’ın kiraya verdiği ve baz istasyonuna enerjiyi trafo merkezi içinde ücretli olarak sağladığı belirtildi.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30