banner78
banner25

Giyik tartışmalara açıklık getirdi!

Kamuoyu gündeminde son günlerde tartışılmaya başlanılan ETUS Toplu Taşıma araçları ile ilgili mahkeme kararlarına Serhad Birlik ETUS Başkanı Hakan Giyik açıklık getirdi.

ETUS merkezinde yapılan basın toplantısında gazetecilere çıkan haberler üzerine açıklamada bulunan Giyik; mahkeme kararlarının yazılı medya başta olmak üzere sanal ortamlarda da olumsuz yönde çarpıtıldığını belirterek,yapılanların kafa karıştırmak adına yapıldığını söyledi.

Giyik; “hepinizin bildiği gibi ETUS, Edirne Belediye Başkanlığı denetiminde kurulmuş bir sistemdir. Sistemin kuruluş aşamasında Edirne Belediyesiyle – ETUS arasında yapılan bir takım sözleşmeler ve anlaşmalar da mevcut.Süreç içerisinde Edirne Kent Konseyi, buradaki bazı maddelerle ilgili olarak itirazları olmuştu. Bu süreçte mahkemenin kabul ettikleri de, etmedikleri de oldu”diyerek Edirne Kent Konseyi ile yaşanan sürece açıklık getirdi.

Kent Konseyinin amacının halkı bilgilendirmek olduğunu belirten Giyik “kent konseyinin yaptıkları ve mahkeme kararları kasıtlı olarak başkaları tarafından kamuoyuna yanlış aktarılıyor.Bizler ETUS olarak, kent halkının daha iyi şartlarda taşınabilmesi adına belediyemizle birlikte sürekli yeni arayışlar ve yeni adımlar atma gayretindeyiz. Sonuç olarak kusursuz bir kent içi ulaşımı, bizleri de halkımız kadar mutlu edecektir”diyerek ETUS’un ayakta yolcu taşıma ve 65 yaş üstü ücretsiz taşıma gibi konularına açıklık getirdi. ETUS katılım sözleşmesinin 5/1 sözleşmesi ile taşımacılara ayakta yolcu taşıma imkanı sağlandığını belirten Giyik “Mahkeme kararında da açıkça belirtildiği üzere toplu ulaşım sisteminin daha etkin ve kamuya daha yararlı bir şekilde yerine getirilmesinin düzenlendiği anlaşıldığından dava konusu meclis kararı ile kabul edilen katılım sözleşmesinin 5/1 maddesine ilişkin kısmında hukuka ve mevzuata aykırılık bulunmamaktadır. Bu karar doğrultusunda ayakta yolcu taşıma yasaya aykırıdır şeklindeki açıklamalar yasal dayanaktan yoksundur. Bilinmelidir ki ETUS katılım sözleşmesi tek taraflı bir sözleşme değildir. Bu sözleşme ile idare taşımacılara birçok sorumluluk yüklemektedir”dedi.

ETUS avukatı Filiz Gencan da mahkeme süreci hakkında bilgi, vererek “5.1 Taşımacı Edirne Belediyesi tarafından düzenlenen yönetmeliklerde belirtildiği araç tipleri ile taşımacılık yapmak zorundadır. Her ne kadar 26/05/1992 tarih ve 1992/423 Sayılı İl Trafik Komisyonu kararı ile Ayakta Yolcu taşımaksızın yolcu taşıma kapasitesi 26 oturak olarak arttırılmış ise de taşımacı İş bu sözleşmeden sonra araç kapasitesini 26 – 35 Oturak 30 – 50 Ayakta yolcu taşımaya elverişli araçlara dönüştürme hakkına sahip olacaktır. Hat havuzu ve gelir havuzu oluştuğunda hangi hatta, hangi tip araç ve hangi tip araçların kaç adet olacağını idare belirler”dedi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30