banner78
banner25

Genç kaşifler yolda!

Geçtiğimiz yıl Balkan treni adı altında başlatılan bir proje ile Türkiye’nin değişik illerinden oluşturulan gruplarla trenle seyahate çıkan gençler,bu yılda bir başka proje adı altında yine Balkan ülkelerine çıkacakları yolculuğun startını Edirne’den aldılar.

“Genç Kaşifler treni projesi” adı altında başlatılan çalışma ile Türkiye’nin değişik bölgelerinden başvuran 45 bin öğrenci arasından seçilen 118 erkek öğrenci bugün düzenlenen tören ile Edirne garından hareket etti.

Düzenlenen törene Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Metin Yılmaz, Edirne Valisi Dursun Ali Şahin,İl Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ,İl jandarma Alay Komutanı albay Hakkı Çetin,Gençlik Hizmetleri ve İl Spor Müdürü Serhad Ocak ve diğer ilgiler katıldı.

Tren garında düzenlenen törende konuşan Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Metin Yılmaz; Edirne’ye ikinci defa geldiğini, geçen yıl Balkan Treni projesi kapsamında, bu yılda Genç kaşifler treni projesi için Edirne’de olduğunu kaydetti.

Bakan yardımcısı Yılmaz yaptığı konuşmada bu yıl böyle bir etkinliğe 45 bin başvurunun olduğunu ancak 118 kız 118 erkek olmak üzere ilk ayrı grup şeklinde trenin Balkan yollarına çıkacağını ifade etti.Yılmaz  "45 bin başvuru arasında 118 erkek ve 118 kız öğrenci seçildi. Yolculukları mutlu, bereketli geçsin umut ediyorum. Genç kaşifler, hem ecdadımızın tarihte ulaştıkları yerleri görecek hem de gördüklerini dönüşte etraftakilerle paylaşacaklar.Bu gidiş sırasında da istişareler ederek hem yolculuk yapacaklar hemde eğitimlerini alarak gidecekleri mekanlar hakkında bilgi sahibi olacaklar”diyerek gençlerin gördükleri ile bazı olayları kıyaslama imkanı bulacaklarını belirtti.

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin ise konuşmasında bu tip gezilere giden gençler arasında yarının Başbakanı,bakanı,milletvekili ve yarının yönetici adayları olduğunu belirterek  gençlerin en iyi şekilde yetişmeleri gerektiğini kaydetti.Vali Şahin sık sık Atatürk vurgusu yaparak kendisine ait olan veciz sözlerden seçmeler yaptı ve genlere seslenerek “sizler belki buradan bir kıvılcım olarak ayrılacaksınız ancak yarın döndüğünüzde bir kor ateş olacaksınız.Siz şimdi 10 ülkeyi görecek ve Türkiye’nin güzellikleri ile karşılaştırma şansınız olacak”dedi.

Konuşmalar sonrasında protokol seyahat edilecek vagonları gezerek bilgi aldı.Tren Bakan yardımcısının hareket memuru olarak işaret vermesi sonrasında 9 ülkeyi kapsayan 12 günlük gezi için yola çıktı.Proje çerçevesinde tren, Romanya'nın Bükreş, Macaristan'nın Budapeşte, Avusturya'nın Viyana, Hırvatistan'ın Zagreb, Bosna-Hersek'in Saraybosna, Sırbistan'ın Belgrad, Makedonya'nın Üsküp, Kosova'nın Priştine ve Yunanistan'ın Selanik kentlerine gidecek.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30