banner78
banner25

Gelenek sürdürülüyor!

Her yıl geleneksel olarak kutlanan Hıdrellez etkinlikleri bu yılda Tunca nehri kenarında devam etti.

Çoğunluğunu Roman vatandaşların oluşturduğu etkinlikte 5 Mayıs akşamı yakılan Kakava ateşi sonrasında sabaha kadar mahallelerinde eğlenen Roman vatandaşlar günün ilk ışıkları ile birlikte Sarayiçi meydanında bulunan Tunca nehri kıyısına gelerek burada nehirden aldıkları suyla el ve yüzlerini yıkayarak dilek dilediler.

Edirne Belediyesi tarafından organize edilen şenliklerde renkli görüntüler yaşandı.Geleneksel kıyafetleriyle nehir kenarına mahallerinden gelen çok sayıda roman vatandaşı gazeteci ve fotoğraf tutkunlarına poz vererek ritüelin ölümsüzleşmesini sağladılar.

Sabahın erken saatlerinde nehir kanarına gelerek bu ritüeli izlemek izleyen çok sayıda yerli ve yabancı turist ise bir geleneğe şahitlik yapmanın gururunu yaşadılar.

Bin yılı aşkın bir süredir devam eden gelenek dün akşam Kakava ateşinin yanması ile başladı.Baharın gelişinin habercisi olarak da bilinen Kakava-Hıdrellez kutlamalarında ise geçen yılın aksine bu yıl suya giren olmadı.Su kenarına inmenin zor olduğu alanda Edirne Belediyesi görevlileri kovalara doldurdukları nehir suyunu vatandaşlara sunarak kimin elini yüzünü yıkamasına kimin ise şişeye doldurup evine götürmesine olanak sundu.

Bazı roman vatandaşlar ise geleneğin her geçen gün bozulmaya, özünden sapmaya başladığını belirterek eski adetin böyle olmadığını ve nesil değiştikçe bazı şeylerinde değişmek zorunda olduğunu belirterek “daha önceden sadece bizim insanlarımız katılıyordu,şimdi ise sizinkilerde katılmaya başladı.Daha iyi oldu dahada renklendi”dedi.

Nehir kenarındaki etkinlik günün ışımasıyla son buldu.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30