banner137
banner25

Garnizon komutanı artık yok!

Resmi Gazete’nin bugünkü mükerrer sayısında yer alan yönetmelikle Türk Silahlı Kuvvetleri’nin emir komuta kademesindeki askeri erkan veya ilde bulunan üst düzey rütbeli komutanın bundan böyle resmi törenlerde Atatürk anıtına çelenk sunması tarih oldu.

Daha önceleri resmi törenlerde, bayram programlarında veya anma etkinliklerinde protokol sıralamasında ki yeri gereğince Atatürk anıtına çelenk sunan Garnizon Komutanı yeni yayınlanan yönetmelikle çelenk sunamayacak ve resmi programlarda Garnizon Komutanı adı geçmeyecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Bakanlar Kurulu imzası ile yayımlanan yönetmelik gereği “Ulusal ve Resmi Bayramlar ile Mahalli Kurtuluş Günleri, Atatürk Günleri ve Tarihi Günlerde Yapılacak Tören ve Kutlamalar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” başlığı adı altında 7 madde yayımlandı.

Yayımlanan maddelere göre tören programlarında anonsu yapılacak Garnizon Komutanı ibaresi hiçbir şekilde yer alamayacak ve çelenk sunumu başta olmak üzere,resmi geçit törenlerinde araç üzerine çıkarak halkı selamlayamayacak.

 

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30