banner137
banner25

Fırtına hayatı vurdu!

Edirne’de akşam saatlerinde meydana gelen fırtına çok ayıda evin çatısının uçmasına neden olurken, devrilen ağaçlar kent içindeki bazı yolların kapanmasına sebep oldu.

İl merkezi başta olmak üzere kentin genelinde ekili olan ve hızı saatte 115 km’yi bulan fırtına ve sağanak yağmur kentte yaşamı olumsuz etkiledi.Fırtına nedeni ile çok sayıda binanın çatısı uçarken,Kent Ormanında devrilen ağaçların altında kalan 3 kişi 112 ekipleri tarafından yapılan ilk yardım sonrası hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.Yaralılardan ikisinin durumunun ağır olduğu bir diğerinin ise ayakta tedavi gördüğü öğrenildi.

Yıldırım mahallesinde bulunan Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi spor salonunun çatısının uçması nedeniyle spor salonunda bulunan 25 kadar öğrenci salonda mahur kaldı.Olay yerine gelen polis ekipleri tarafından emniyetli bir şekilde çıkartılan öğrenciler korku dolu anları anlar yaşadıklarını gözyaşları ile anlattılar.

Edirne Valiliği’ne ait ek hizmet binasının çatısının uçması sonrasında 4’ü resmi araç biride  özel araç olmak üzere toplam 5 araç hasar gördü.

Kentin genelinde etkili olan fırtına elektrik kesintilerine de neden oldu.Kopan elektrik telleri bölgeye gelen arıza ekipleri tarafından alınan tedbir sonrasında kaldırılırken devrilen ağaçlarda belediye ekiplerinin çalışmaları sonrasında kaldırılmaya başlandı.

Bazı iş yerleride fırtınadan zarar gördü.Çok sayıda kafeteryanın çatısı ve tenteleri uçarken masa ve sandalyeleri de çevreye savruldu.

Belediye ve Emniyet ekipleri zarar ziyan tespiti için çalışmalara başladı.







banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30