banner78
banner25

FETÖ'cüler TIR dorsesine saklanmışlar!

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında görevlerinden ihraç edilen polis,gazeteci ve öğretim görevlilerin aralarında bulunduğu 7 kişi Bulgaristan sınırında tır dorsesi içerisinde yakalandı.

Edinilen bilgiye göre 7 şüpheli 12 Ekim akşamı Kapıkule sınır kapısından kaçak yollarla TIR dorsesi içinde Bulgaristan’a geçti.14 Ekim akşamı ise Bulgaristan’dan Romanya’ya geçecekleri sırada Bulgar polisinin vücut ısısına duyarlı cihazı dorse içine tutması ile içeride canlı olduğu anlaşılınca araçta arama yapıldı.Yapılan arama neticesinde FETÖ/PDY soruşturması kapsamında şüphelilerin Türk tarafınca aranması olduğu anlaşıldı ve Türk makamlarına bilgi verildi.Tır sürücüsü yasa dışı insan kaçakçılığı yaptığı gerekçesi ile gözaltına alınırken,aranması olan 7 kişi ifadeleri alındıktan sonra Kapıkule sınır kapısına getirilerek protokol ile Türk polisine teslim edildi.

7 şüpheli ilk olarak sağlık kontrolünden geçirildikten sonra ifadeleri alınmak üzere Edirne Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesine götürüldü. Yapılan kimlik kontrolünde şüphelilerin Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'ndeki görevlerinden ihraç edilen komiserler Yunus D., Abdülkadir Ç. ve Kocaeli'de görevli komiser Uğur S., Malatya İsmet İnönü Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olan Yrd. Doç. Dr. Yunus Hayri Y., Zaman Gazetesi Osmaniye eski muhabiri Fethi A., Burdur Yunus Emre Ortaokulu'nun görevinden ihraç edilen Fen Bilgisi öğretmeni Soner Ö. ve uyuşturucudan suç kaydı bulunan esnaf Ömer Ö. olduğu ortaya çıktı.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'nde ifade alma işlemi tamamlanan şüphelilerden öğretmen Soner Ö., Edirne Adliyesi'ne sevk edildi. ifadesi alınan Soner Ö., yurt dışına kaçak yollardan çıkmak suçundan serbest bırakıldı. Adliyeden çıkan şüpheli Soner Ö., Edirne Şehirlerarası Otobüs Terminali'nden İstanbul'a gitmek için otobüse bindiği sırada FETÖ/PDY soruşturması kapsamında yeniden yakalanarak gözaltına alındı. SEGBİS üzerinden yeniden ifadesi alınan Soner Ö., bu kez 'FETÖ silahlı terör örgütü'ne üye olmak suçundan Burdur nöbetçi mahkemesi tarafından tutuklanarak Edirne Kapalı Cezaevi'ne konuldu.

Emniyette işlemleri tamamlanan FETÖ/PDY şüphelileri komiserler Yunus D., Abdülkadir Ç. ve Uğur S. ile Malatya Turgut Özal Üniversite’nde görevli Yrd. Doç. Dr. Yunus Hayri Y.,görevliyken ihraç edildikleri illere, eski zaman gazetesi muhabiri Fethi A., Ömer Ö. Sağlık kontrolü ardından Adana’ya gönderildi.

Hastane çıkışında gazetecilerin sorularına yanıt veren şüpheli polis memurları “At izi, it izine karıştı.Bizde bunun için kaçtık”dediler.

Bulgaristan’da tutuklu bulunan Türk tır sürücüsü ise cezasının tamamlanmasının ardından Türkiye’ye iade edilecek.Bilindiği gibi Bulgaristan Başbakan’ı Boyko Borisov Bulgaristan’da bulunan FETÖ’cülerin tek tek iade edilmesi için Türk tarafı ile işbirliği içinde olduklarını söylemişti.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30