banner78
banner25

FETÖ'cüler Gümelerde saklanıyor!

Türkiye’de barınmayacağını anlayan FETÖ-PDY üyesi kişilerin yurt dışına illegal çıkışları ve bunlara yardım eden kişilerin çalışmaları devam ederken,Emniyet ve jandarma bu konudaki güzergahları adeta abluka altına aldı.

Özelikle Sınır devriyesi yapan Piyadeler başta olmak üzere,Edirne İl Jandarma Komutanlığı ve Edirne İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri oluşturdukları timler sayesinde FETÖ-PDY üyelerine göz açtırmıyor.

Önceki gün İpsala sınır kapısını kullanarak çıkış yapmak isteyen aile polisin hatası sonucunda yakayı ele verdi.

İzmir’de doktor olarak görev yapan Erol S.ve FETÖ’ye bağlı derneklerde faaliyet gösteren ve dernek bağlantılı olduğu gerekçesi ile hakkında yürütülen soruşturma kapsamında Denetimli Serbestlik kapsamında salınan eşi Dilek S'nin çocuklarıyla beraber yeşil pasaportları iptal edilmiş ve yurt dışı çıkış yasağı konmuştu.

Önceki gün anlaştıkları kişiyle yurt dışına çıkış yapma planı olan ve bu iş karşılığında 20 bin auro para ödeyen Sevim ailesi iki çocuğuyla beraber anlaştıkları emekli öğretmen Bilgin A.nın aracı ile İpsala Gümrük kapısına geldiler.Polis kontrol noktasında bulunan ve şebekeye yardım ettiği tespit edilen Polis memuru Mustafa K.’ın iptal edilen pasaportlara sadece mühür vurarak yurt dışına çıkış vermesi gerekirken bir anlık dalgınlıkla pasaportlardan birini optik okuyucuya tutması ve sistemin “iptal edilen pasaport”uyarısı vermesi sonrasında Yunanistan’a geçişine göz yumulan aile İpsala Kapı Hudut Polisinin devreye girmesi ile Yunan gümrük sahasından illegal çıkış yaptıkları gerekçesi ile son anda döndürüldü.Yapılan soruşturmada polis memuru Mustafa K.’nın pasaportlardan sadece birini okuttuğu ve diğer dört pasaporta işlem yapmadığının anlaşılması üzerine patlak veren olayda Erol S.ve eşi Dilek S.’nin iki çocuğu ile beraber yeşil pasaportlarının iptal edildiği,ev hanımı olan Dilek S.’nin İzmir’de bulunan FETÖ/PDY dermekleriyle bağlantısı olduğu ve bu yüzden eşinin ve kendisi ile iki çocuğunun yeşil pasaportlarının soruşturma dahilinde iptal edildiği ve yurt dışı çıkış yasağı bulunduğu anlaşılmış,aracı kullanan sürücü Bilgin A.'nın bir önceki gün yurt dışına çıkış yaptığı belirlenmiş ve bu çıkış esnasında yanında FETÖ/PDY üyesi bir şahsın çıkışını yine aynı polis memuru tarafından sağlandığı anlaşılmış.

Soruşturmasını derinleştiren Edirne KOM Şube ekipleri teknik takip sonrasında Meriç nehri üzerinde yasa dışı yollarla genelde FETÖ/PDY üyelerini yurt dışına kaçırdığı tespit edilen Edirne merkez Karaağaç mahallesinden Sinan I.isimli şahsa yönelik operasyon başlatmış ve şahsı Fen Lİsesi karşısı Meriç nehri kenarında bulunan ve güme adı verilen (avcı kulübesinde) yakalamış,şahsın gelen göçmen ve FETÖ/PDY üyesi şahısları gece güme içinde geçici süre ile barındırdığı ve bekledikten sonra karşıya geçirdiği anlaşıldı.

Sürücü Bilgin A.,Polis Memuru Mustafa K.,Doktor Erol S.ve FETÖ/PDY üyesi Dilek S. ile şebekeye yardım eden Sinan I.isimli şahıslar emniyetteki ifadelerinin ardından Cumhuriyet Savcılığına sevk edildiler.



banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30