banner78
banner25

Ezidiler kapıya dayandı!

Ülkelerindeki karışıklık nedeniyle geldikleri Diyarbakır'da, Büyükşehir Belediyesinin Çınar karayolundaki Yenişehir Fidanlık Kampı'na yerleştirilen Ezidiler'den 450'si, kötü koşulları öne sürerek kamptan ayrılmaya karar vermişti. Yurtdışına gitmek amacıyla otobüslerle yola çıkan Ezidilerin toplu seyahatlerine jandarma, güvenlik gerekçesiyle izin vermemişti.

40 otobüs oldukları ileri sürülen ve gece geç saatlerde karayollarındaki Jandarma ve polis uygulamalarını atlatarak Edirne’ye ulaşarak Bulgaristan hudut karşısında bulunan Kapıkule kara sınır kapısına 6 km kala,durdurulan 250 kişilik Ezidi grubu tek tek kontrol edildikten sonra otobüslerine bindirilerek geldikleri yere geri gönderilmeye başladılar.

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin’in bizzat gelerek yaptığı uyarı sonrasında Jandarma ve polis ekipleri yatıkları ortak çalışma ile kontrolleri yapılan Ezidileri otobüslere tekrar geri bindirdiler.Aralarında kadın ve çocuklarında bulunduğu grup için Edirne Valiliği tarafından kumanya dağıtımı yapılacağı ve otobüslerde dağıtılacak kumanyalarla beraber kamp merkezlerine geri gönderilecekleri belirtildi.

Diğer otobüslerin Edirne’ye gelmemesi için ise İstanbul başta olmak üzere karayolu hattı üzerinde bulunan illerde yol güvenlik önlemleri alındığı ve Jandarma ile polis ekiplerinin bekletildiği öğrenildi.

Ezidilerin üzerlerinde pasaport veya bir kimlik olmaksızın Bulgaristan sınırını Kapıkule üzerinden geçmeye çalışarak Avrupa’ya ulaşma planlarını olduğu belirtildi.

Öte yandan Edirne Valiliği otobüs firmalarına geri dönmeleri durumunda masraflarının karşılanacağı bilgisini verdi.Otobüsler gece 05:00 itibari ile ilimiz sınırlarından polis eskortu nezaretinde İstanbul’a gönderildi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30