banner78
banner25

Eylül ayı toplantısı yapıldı!
 Edirne Belediye Meclisi Eylül Ayı Olağan Toplantısı, Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Meclis Toplantısı’nda Gıda Bankası-Giysi Bankası, Oyuncak ve Kitap Evi Projesi için yer tahsisi onaylandı. Bostanpazarı Mevkii’nde bulunan alan Sağlık Müdürlüğü’ne tahsis edildi ve yeşil alanın ismi “15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Şehitleri Parkı” olarak değiştirildi.

BARIŞ GÜNÜNÜ KUTLADI

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Meclis Toplantısı öncesi, Edirne Halkı’nın temsilcisi Edirne Belediye Meclisi adına, 1 Eylül Dünya Barış Günü’nü kutladı. Gürkan, ülkemizde ve dünyada barılın bir an önce gelmesi gerektiğini, ülkemizde artık daha fazla şehit ve gazi verilmemesini temenni etti. Ancak; barışın önemli olduğunu fakat bir ülkenin bağımsızlığının ve özgürlüğünün önüne geçen geçen bir olgu olmaması gerektiğinin altını çizen Başkan Gürkan, “1 Eylül Dünya Barış Günü’nde Edirne Halkı’nın temsilcisi olan Edirne Belediyesi’nin barış talebini bir kez daha yineliyorum. Ancak altını çizerek söylemek istediğim bir husus var. Barış bir ülkenin bağımsızlığının, özgürlüğünün önüne geçen bir olgu da olmamalıdır. Bir ülke bağımsızlığını, kimliğini, özgürlüğünü korumak için gerektiğinde her türlü müdahaleyi de yapma yetkisine sahiptir, sahip olmalıdır.” dedi.

Edirne Belediye Meclisi Eylül Ayı Olağan Toplantısı 9 gündem maddesi ile toplanarak, gündem maddeleri oy birliği ile kabul edildi.

“15 TEMMUZ CUMHURİYET VE DEMOKRASİ ŞEHİTLERİ PARKI”

Edirne Belediye Meclisi Eylül Olağan Toplantısı’nda, oy birliğiyle Jandarma Kavşağı’nın yanında bulunan yeşil alanın, 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Şehitleri Parkı olarak adlandırılmasına karar verildi. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne’de 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri anısına bir alan oluşturulması için, bir önceki meclis toplantısında 3 parti grubunun da ortak bir önerge verdiğini hatırlatarak, “Bu alanın peyzaj çalışması en kısa sürede yapılacak.” dedi. Gürkan, “Bu vesileyle, 15 Temmuz’da yapılmak istenen o kanlı darbe girişimini kimsenin unutmaması, böyle bir girişime fırsat verilmemesi için ve o kanlı gecede şehit olan tüm şehitlerimizin anısına Jandarma Kavşağı’nın yanında bulunan yeşil alanın ismi 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Şehitleri Parkı olarak değiştirilmiştir. Şehitlerimizi bir kez daha minnetle yâd ediyoruz.” diye konuştu.

BOSTANPAZARI HALKI’NIN TALEBİ YERİNE GETİRİLDİ

Edirne Belediye Meclisi’nce, Mülkiyetinin tasarrufu Edirne Belediyesi’ne ait olan 216.55 m2 alanın Sağlık Müdürlüğü’ne tahsisinin yapılması oy birliğince kabul edildi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Meclis kararıyla ilgili olarak, Bostanpazarı’nda mülkiyeti Edirne Belediyesi’ne ait alanla ilgili semt halkının en çok ihtiyacı olduğu şekilde kullanmak istediklerini belirterek, Bostanpazarı’ndaki alanı Sağlık Tesisi yapılması şartıyla Sağlık Müdürlüğü’ne bedelsiz tahsis edildiğini söyledi.

GIDA- GİYSİ BANKASI YER TAHSİSİ ONAYI VERİLDİ

Edirne Belediye Başkanlığı’nca geçtiğimiz yıl hazırlıkları başlatılan Gıda-Giysi Bankası, Kitap-Oyuncak Evi Projesi için, Edirne Merkez Talatpaşa Mahallesi’nde bulunan taşınmazın Belediyenin sosyal hizmetlerinde kullanılmak üzere kiralanması Edirne Belediye Meclisi’nce onaylandı.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Edirne Belediyesi olarak, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın ücretsiz olarak yararlanabilecekleri Gıda-Giysi Bankası, Kitap-Oyuncak Evi projemiz vardı. Bununla ilgili daha önce belediye meclislerimizde Saraçlar Caddesi’ne ki bir binanın kiralanması ile ilgili onay çıkmıştı. Ancak orasının kirası ile anlaşma sağlanamadı. Şimdi yeni bir bina bulundu. 4 katlı, her kat 95 m2. Burasını 3 yıllığına kiralayarak orada Edirne Belediyesi olarak Gıda-Giysi Bankası, Kitap-Oyuncak Evi olarak kullanacağız. Edirnelilerin yardımlaşma konusunda hassasiyetini de zaten biliyoruz, o nedenle bunun çok güzel bir çalışma olacağına inanıyorum.” diye konuştu.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30