banner137
banner25

Evlere şenlik at yarışı!
Geçmiş yılların özlemini gidermek adına Edirne Belediyesi tarafından tertip edilen at yarışları Kapalı Cezaevi önünde bulunan boş alanda yapıldı.
Yıllar önce Edirnelilerin geleneksel halde düzenlediği ve verilen aranın ardından dönemin Edirne İl Emniyet Müdürü Hanefi Avcı tarafından yeniden gündeme getirilen at yarışları kısa bir aradan sonra Edirne belediyesi tarafından yine gündeme getirildi.
Edirne belediyesi ev sahipliğinde kakava şenlikleri kapsamında düzenlenen at yarışlarında tam anlamıyla evlere şenlik at yarışı düzenlendi.İki defa startın verildiği yarışta amatör yarışçılar birbirleri ile kıyasıya yarıştılar.
Gündelik yaşamda sütçü beygiri olarak tabir edilen yük atlarını yarışlara hazırlayan amatör yarışçılar verilen start ile 1600 metrelik parkurda mücadele ettiler.Startın hatalı verilmesine aldırış etmeyen ve yarışı sonunda kadar sürdüren yarışmacılardan …… yarışın sonunda dereceye girince birinciliği iptal edildi ve ikinci defa start verilmek üzere atlar çıkış noktasına getirildi.
Semersiz ve eğersiz olarak binilen atlarda yaş ortalamaları 12 ila 20 arasında değişen roman çocukları dereceye girebilmek için aile boyu seferber oldular.
Yarışma sonunda Selime adlı atı ile Tahir Balta’dan birinci, Şahin adlı atı ile Ali Derebey ikinci, Kırmızı Gül adlı atı ile ise Osman Metin üçüncü oldu.Yarışmada at sahiplerine birer küçük altın ödül olarak verilirken atlara da yem hediye edildi.
Evlere şenlik denilebilecek kadar organizasyondan uzak at yarışında roman vatandaşlar zaman zaman aralarında gergin dakikalar yaşarken dereceye giren Selime adlı at nedeni bilinmeyen bir şekilde yarışma sonrasında yaralanarak koşu pistinden uzaklaştı ve kayıplara karıştı.
Düzenlenen yarış hakkında bilgi veren Edirne Belediyesi Halka İlişkiler koordinatörü Ayhan Dağlı yarışları eskiyen bir gelenek olan Kakava şenliklerini yeniden canlandırmak üzere düzenlendiklerini belirterek ilerleyen yıllarda daha düzenli bir yarış düzenleneceğini kaydetti.
    
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30