banner78
banner25

“Evet”siz nikah kıyacaktı!
Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi belediye evlendirme dairesinde bugün bir ilke imza attı.Kıydığı sayısız nikahta gelin ve damada evlilik mertebesinin mührü niteliğindeki “evet” sözünü söyleten Sedefçi bugün ilk defa bu sözü söyletmeden nikahı kıyıyordu.
Kadriye Aysın Akan ile Fazıl Bülent Kocaman’ın nikah şahitliği için başkanlık binasında bulunan evlendirme dairesine gelen ve burada çiftin nikahını kıymak için nikah memurunun cübbesini giyen Başkan Sedefçi karşısında davetlilerden çok gazetecileri görünce şaşkına döndü.
İstanbul’da yaşadıkları ve Edirne’ye olan sevgilerinden dolayı nikahlarının da Edirne’de kıyılmasını istediklerini belirten Akan ve Kocaman çiftçi Edirne’yi çok sevdiklerini bununda en başta gelen nedenlerinden birinin Fazıl Bülent Kocaman’ın 1854 ve 1856 yıllarında dedesi Abdurrahman Sami Paşa’nın Edirne Valiliği görevinde bulunmuş olmasına bağlı olduğunu ifade ettiler.
Ayrıcalıklı nikahın ayrıcalıklı şahitliğini Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi yapmak isteyince nikahta da özel bir ayrıcalık yaşandı.Tanıtım faslının aşılması sonrasında evlenen çiftin rızasını ve şahitlerin görüşünü almadan nikah defterini uzatıp imzalamaların söyleyen Başkan Sedefçi’yi bu yanlıştan Melih Yurduseven döndürdü.Yurduseven “başkanım.gelin ile damada sormadan mı nikahı kıyacaksınız?”deyince başkan Sedefçi “bende akıl mı bıraktınız”diyerek cevap verdi ve uzun süre gülmekten nikahı kıymakta zorlandı.Nikahın şahitlerin ve davetlilerin önünde kıyılması sonrasında damat Fazıl Bülent Kocaman “Edirne’nin en gırgır nikahı oldu”diyerek unutulmaz günün unutulmaz anını tarihe not düştü.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30