banner78
banner25

ETUS'un sonumu geliyor?

Dönemin Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi tarafından çeşitli şaibelerle hayata geçirilen ve Ulaşım sorununa çözüm üreteceği umuduyla açılan hatlara sokulan ve adına ETUS denilen Toplu Ulaşım Sistemi adeta çökme aşamasına geldi.

Sisteme dahil olduğu günden buyana vatandaşların “Serhad Birlik’ten bıktık” feryatlarına çözüm olacağı düşünülen ETUS, Serhad Birliğin devamı olarak çalışınca durumun eskiden farksız olduğu anlaşıldı.Yeni anlayış,yeni hizmet ve yeni dönem olarak Edirne Belediyesinde temiz bir sayfa açan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan seçimler öncesinde ve sonrasında “çözeceğim” dediği Toplu Ulaşım sistemine ilk defa Belediye meclisinin 2015 yılı bütçe görüşmelerinde neşteri vurdu.

Edirne Belediyesinin 2015 yılı bütçesini 165 milyon TL olarak belirlemesi ve akıllı adımlarla belediyeyi zarardan çok kara geçirdiğini söyleyen Başkan Gürkan ETUS’un adeta sonunu hazırlayacak bir kararı imza altına aldı.

Bütçe görüşmelerinde belkide çok kişinin gözden kaçırdığı ve ETUS’a dahil olan Belediye Meclis üyesininde “evet” diyerek onayladığı 32 nci sırada yer alan temin edilecek taşıtlar sıralamasındaki “9-12 metrelik 35 adet belediye otobüsü alımı”işi ETUS sistemine dahil olan üyelerin şimdiden uykusunu kaçıracak gibi.

Borç batağı içinde olan ve ortaklarına havuzdan para aktararak ayakta durmaya çalışan,ancak yeni yapılan üyeler arasında bazı sıkıntıların yaşandığı söylenen ETUS’ta 35 adet aracın alınacağının duyulması büyük sıkıntı yarattı.

Belediye Başkanı Gürkan’ın da ulaşım sisteminden rahatsız olduğu defalarca ETUS yönetimi ile toplantılar yaptığı ancak halkın lehine bir sonucun çıkmamasından dolayı böyle bir yola başvurduğu ve belediye otobüslerini 2015 yılında alarak hatlara sokması bekleniyor.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30