banner78
banner25

ETUS araçları gelmeye başladı!
Edirne Belediyesi tarafından yapılan yeni düzenleme ile rayına oturması beklenen Edirne’de ki toplu ulaşım yeni araçları ile 8 Kasım 2012 günü Edirne caddelerinde resmen çalışmaya başlayacak.
Edinilen bilgiye göre Serhad Birlik kooperatifi üyeleri ve yöneticileri tarafından yapılan toplantı sonrasında hatlarda çalışacak araçların model ve şeklilerinin belirlenmesi ile Hatay’da bulunan bir firmadan araçların alımı konusunda anlaşmaya varıldığı ve ilk etapta 45 siparişin verildiği ve şu ana kadar 16 aracın geldiği 15 aracın ise önümüzdeki günlerde geleceği belirtildi.Toplam 120 araç ile Edirne cadde ve sokaklarında taşıma işini yapacak olan araçların özürlüler tarafından kullanıma uygun olduğu ve toplu taşıma konusunda sorunsuz bir ulaşım sağlayacağı ifade edildi.
Yeni yapılan düzenleme ile vatandaşların duraklarda bekleme sıkıntısı yaşamayacağını belirten kooperatif başkanı Serkan Oltandiken 8 Kasım günü yapılacak törenle 31 aracın hatlara bırakılacağını ve yavaş yavaş eski araçların hatlardan çekilme işine başlanacağını ifade ederek toplam 120 aracın hatlarda olacağını ve bunlardan ilk etapta bir adedinin otobüsten küçük şu anki mevcut araçlardan büyük olan bir araçtan ibaret olduğunu, bununda test sürüşlerinin yapılıp uygun olup olmayacağının kararının verileceğini kaydetti.
Araçların üzerlerine ETUS yazacağı ve ilerleyen günlerde araçların üzerlerine kentle özdeşleşen uygun isimlerin verilerek araçların adlandırılacağını da belirten Oltandiken araçların 20 milyon TL ye mal olduğunu belirtti.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30