banner78
banner25

ETB ’ ye tam not!
 
Edirne Ticaret Borsası tarafından yapılan organizasyonla gerçekleşen “Trakya Hayvancılık Kongresi” katılımcılardan tam not aldı.
Türkiye Odalar ve Borsalar Yönetim Kurulu Üyesi ve Edirne Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yardımcı ve ETB meclis ve yönetiminin , personelinin  büyük gayretleri ile gerçekleşen ve iki gün süren kongrede üç ana başlık altında toplanan Trakya’da ki hayvancılığın sorunları konusunda uzman isimler tarafından masaya yatırıldı. Süt , Et ve Hayvan sağlığı ve hareketleri  konusunda görüşlerini belirten yetkililer katılımcı üreticilerden de görüşlerini alarak önemli bir adım attılar.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun katılımı ile ayrı bir yere ve öneme sahip olan kongrede konuşma yapan Hisarcıklıoğlu’nun ise yönetim kurulu üyesi Mustafa Yardımcı’ya atfen sarf ettiği övgü dolu sözler salonda bulunanlar tarafından büyük alkış topladı.
İki günlük kongrenin ilk gününe katılan ve katılımı ile bazı açılışları da gerçekleştiren Hisarcıklıoğlu hububat konusunda ülke genelinde koyduğu yıllık 2 milyon ton kapasiteli Lisanslı Depoculuk konusunda Edirne Ticaret Borsasının attığı büyük adımın temelini attı ve bir süredir faaliyette olan Canlı Hayvan Borsasının da açılışını yaptı.
Yapılan kongre ardından değerlendirme yapan Türkiye Odalar ve Borsalar Yönetim Kurulu Üyesi ve Edirne Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yardımcı “ kongrenin Edirne,Trakya ve bölge üreticisi için verimli geçtiğini, verilen bilgiler doğrultusunda başta Gıda ve Tarım Bakanlığı yetkilileri olmak üzere tüm ilgililerin yaşadığımız sıkıntıları üreticinin ağzından dinleyerek sorunların çözümü için çalışmalara şimdiden başladığını belirtti.
Gıda ve Tarım Bakanı Mehdi Eker’in yoğun programından dolayı katılamadığına dikkat çeken Yardımcı gereken bilginin ve kongre sürecinin kendisine tarafından verileceğini ve gerekenin yapılması için konuların takipçisi olacaklarının altını çizdi.
Edirne için yararlı bir kongre oldu diyen Yardımcı “biz bu konuda ilk adımları aslında Balkan kongresi olarak attık.Gerek Yunanistan’da gerekse Bulgaristan’da bu konu ile ilgili üç ülkenin üretici ve çiftçilerinin katılacağı geniş bir çalışmayı önümüzdeki süreçte yaparak bölgenin refahı için alt yapıyı oluşturuyoruz”dedi.
Bölgede yapmak istedikleri çalışmalardan dolayı birileri tarafından sürekli engellenmek istediklerini aktaran Mustafa Yardımcı “ görev süremiz dolana kadar üreticimizin menfaatine olan ne varsa yapacağız tüm birikimimizi harcayacağız . Birileri benim görev süremin dolmasını dört gözle beklese bile onlar bizlere yaptıkları engellerle anılacaklar.Bugün temelini attığımız lisanlı depoculuk konusunda bile şahsi kinlerini ortaya koyan bazı zihniyetleri herkes biliyor.Bunlar tüm engellemelerine rağmen üreticinin önünde duramayacaklar , tüm birikimlerimizi son kuruşuna kadar üyemiz ve üreticimiz için harcayacağız , daha projelerimiz var ”dedi.
Lisanslı depoculuk konusunu açan Mustafa Yardımcı Türkiye’nin en önemli ve stratejik depolarından birinin temelini attıklarını söyleyerek “TOBB LİDAŞ olarak  bir hedefimiz var.2 milyon ton.Biz bu hedefi Edirne olarak 60 bin tonla başlattık.Ancak bunu kısa süre içinde 100 bin tona çıkartacağız.Bu konuda paramızda gücümüzde var.Köyde üretici evinin bahçesini veya sağlıksız yerleri artık depo olarak kullanmayacak.Tarlasından çıkarttığı mahsulünü bize getirecek ve değeri nispetinde ürününü depolarımıza teslim ederek alacağı senetle istediği zaman senedini paraya çevirebilecek , bu senetle kredi alabilecek ve ürünü Türkiye’deki tüm borsalarda da an ve an görülerek değer biçilecek”dedi.
Kongrede üreticinin azlığı konusunda ki eleştirilere de dikkat çeken Yardımcı “bizim üreticimiz böyle yerlere gelmez . Halbuki biz bu toplantıyı onlar için yaptık .Gelip hakkını arayacak ve isteklerini böyle yerlerde sıralayacak.Biz Borsa olarak elimizi taşın altına üreticilerimiz adına koyduk ama bu yetmiyor.Birlikte olursak bedenimizle girmeye hazırız.Birlikten kuvvet doğar ve sesimiz o kadar gür çıkar”dedi.
Mustafa Yardımcı , ayrıca “ biz borsa olarak , üyelerimiz ve üreticilerimiz adına amacımıza ulaştık , istediklerimizi tahakkuk ettirdik. Yakında sonuç raporunu açıkladığımda bunu göreceksiniz . Edirnemiz için hayırlı olsun , katılan , katkı veren herkese meclisim adına teşekkür ederim “ diyerek sözlerini tamamladı .
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30