banner137
banner25

ETB Akreditasyonu aldı!
Edirne Ticaret Borsası 2012 yılı Mart ayında akreditasyon denetimlerini tamamlayarak TOBB Akreditasyon Sistemine dahil edilmişti. VII. dönemde akredite olan Edirne Ticaret Borsası 21 Kasım 2014 tarihinde, Türk Loydu Baş Denetçisi Mehmet Besleme tarafından gerçekleştirilen denetim neticesinde C sınıfından B sınıfı Akredite Belgesi almaya hak kazanmıştı.

TOBB Akreditasyon Kurulu tarafından yürütülen Oda, Borsa Akreditasyon Sistemi 10.dönem sertifika töreni Ankara’da düzenlendi. TOBB İkiz Kuleler Konferans Salonunda gerçekleştirilen sertifika törenine, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, ile akreditasyon sertifikası almaya hak kazanan 191 Oda ve Borsanın temsilcisi katıldı.

Edirne Ticaret Borsasını temsilen Yönetim Kurulu Başkanı Özay Öztürk, Meclis Başkanı Fedai Canım, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ferudun Çatalçekiç, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Efgan Döşlüoğlu, Meclis Üyeleri Ahmet Özmen, Recep İriş, Akreditasyon Sorumluları Okan Şenyurt, Alev Öner Geyhan ile Bilgi İşlem Şefi Erkan Galiba katıldı.

Açış konuşmasını yapan TOBB Başkan Yardımcısı ve Akreditasyon Kurulu Başkanı Halim Mete 2001 yılında başlayan akreditasyon sistemi çalışmaları kapsamında alınan mesafeler hakkında katılımcılara bilgiler verdi.

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, bugün kendileri için bir gurur günü olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

"191 oda ve borsamız Türkiye'de 5 yıldızlı oda ve borsa kapsamında, yani akredite oldular. 41'i de hatta girmiş durumda. İnşallah kısa sürede bu 41'ine de bu salonda ödülünü vereceğiz. Gururla övüneceğimiz bir camiamız var. Bugün 5 yıldızlı olan oda ve borsalarımız, hizmet kalitesi anlamıyla Londra'daki, Paris'teki, Berlin'deki oda ve borsalar, üyelerine hangi standartta hizmet veriyorsa, bu oda ve borsalarla minimum aynı seviyeye gelen 191 oda ve borsamızın başkanları ve tüm çalışanlarını kutluyorum."

TOBB Başkanı olduğunda sadece 5 oda ve borsanın profesyonel çalışanlarının İngilizce okuyup yazabildiğini anlatan Hisarcıklıoğlu, bugün itibarıyla ise 355 oda ve borsanın çalışanlarının İngilizce okuyup yazabilir hale geldiğini ifade etti. Geçen zaman içinde oda ve borsalarda bunun gibi birçok dönüşümü gerçekleştirdiklerini dile getiren Hisarcıklıoğlu, "Önümüzdeki süreç çok önemli. Çünkü artık markalaşan ülkeler değil, markalaşan iller, ilçeler var. Bu noktada, hizmet kalitesini artırmak için üyelerimizin, firmalarımızın taleplerini toplamamız lazım. Bizden daha fazla ne hizmet bekliyorlar, bunu değerlendirmemiz lazım" diye konuştu.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30