banner137
banner25

Erzurumlular protokolü ağırladılar!

Edirne'de yaşayan Erzurumlular tarafından kurulan “Erzurumlular Derneği” her zaman olduğu gibi dün gecede önemli misafirlerini ağırladı.

Küçük fakat sıcak mekanlarında Erzurum Kültürünü yaşatmaya çalışan, Erzurum yaylalarının olmasada cağ kebabının mükemmel tat ve kokusunu Edirnelilerle buluşturan dermek yöneticileri dün akşam Edirne Valisi Dursun Ali Şahin başta olmak üzere,Belediye Başkanı Recep Gürkan, İl Emniyet Müdürü Dr.Rahmi Baştuğ,İl Jandarma Komutanı Albay Kamuran Ersan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu,Vakıflar Bölge Müdürü Osman Günören’i ağırladılar.

Vali,Belediye Başkanı ve bürokratların Edirne’de yeni göreve gelmeleri münasebetiyle düzenlenen gecede cağ kebabı ocakta pişerken,Erzurum’un yerel sanatçıları da derlenen ezgilerle kulakların pasını sildiler.

Düzenlenen “hoş geldin” gecesinde Necmi Asan gelen konukları kapıda karşılayarak ev sahipliğini gösterdi.Yenen cağ kebabı,ve Erzurum’un meşhur kadayıf dolmasının ardından dernek yöneticileri adına Vali Şahin ve Başkan Gürkan’a oltu taşından yapılma birer tespih hediye edildi.

Vali Şahin kendisine hediye edilen tespih sonrasında yaptığı konuşmada oltu taşının azaldığına dikkat çekerek taşın somut olmayan kültür mirası listesinde korunması gerektiğini ifade etti. Vali Şahin “Erzurum deyince ilk akla gelen mideden başlıyor.Cağ kebabı ve kadayıf dolması ve sizin bana verdiğiniz bu oltu taşından yapılma tespih.Bu oltu taşı sayesinde Oltu, hakikaten bir yere yerleşti.Erzurum her yönü ile çok farklı”diyerek Nene Hatun’un Erzurumlu olduğunu ve önemli isimler arasında yer aldığını söyledi.

Belediye Başkanı Recep Gürkan ise Dernek Başkanı Necmi Asan’ın yer talebi karşısında bir araştırma yaparak gerekenin yapılacağını ifade etti.

Dernek Başkanı Necmi Asan’da düzenlenen geceye ilişkin yaptığı açıklamada il protokolünün yeni isimlerinin Edirne’de göreve başlamasından dolayı bir etkinlik yaptıkların ve bu tür organizasyonları zaman içinde sürekli yaptıklarını ifade ederek “bu Edirne ile Erzurum’u kaynaşması adına bir kültür gecesi.Biz bunu sürekli olarak yapıyoruz.Biz bunu devam ettirerek kaynaşmayı sağlıyoruz”şeklinde konuştu.

 

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30