banner137
banner25

Erkin
Trakya Doğalkaynakları ve Enerji Derneği Başkanı Hüseyin Erkin, ''Enerji kullanım girdilerinin sürekli artması, buğday, pirinç gibi temel ürünlerimizin ithal edilmesi bölgemizdeki buğday ve çeltik üreticilerini zora sokmuştur'' dedi.
Erkin, yaptığı açıklamada, doğalgazdan üretilen teknolojinin maliyetinin AB ülkelerinin 3 katı olduğunu bildirdi.
Bu yüzden enerji kullanımı konusunda vatandaşlara büyük haksızlık edildiğini vurgulayan Erkin, şöyle devam etti:
''Kendi öz kaynaklarımız olan kömür, hidrolik enerjimizi, biyokütle enerjimizi, güneş enerjimizi, rüzgar enerjimizi yeterince kullanma yerine dışarıdan almaya göbekten bağlanma çok yanlıştır. Son 20 yılda siyaset kurumlarınca ve hükümet edenlerce alınan kararlar ve uygulanan politikalar sayesinde başta petrol ve doğalgaz olmak üzere enerji kaynaklarını pahalı satın almak ve bozulan iç üretim-tüketimi dengelemek için fiyat artışlarına mani olmak üzere son yıllarda birçok şey ithal edilmeye başlanmıştır.
Bu uygulama sayesinde tarım ürünleri girdileri artmış ve buğday, pirinç dışarıdan daha ucuz diye ithal ettirilerek, et ve canlı hayvan ithal edilerek tarım kesimi can çekişir hale gelmiştir.''
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30