banner78
banner25

Er Meydanı hazırlanıyor!
Edirne Belediyesi’nin ev sahipliğinde 18-24 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek 655. Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali için hazırlıklar tüm hızıyla devam ediyor.
Edirne Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü güreşlerin yapılacağı Sarayiçi Er Meydanı’nda kış aylarında hasar gören alanların tadilatını yapmaya başladı. Belediye Başkanı Recep Gürkan, geçtiğimiz aylarda yenilenen Er Meydanı’ndaki çimlerin de sorunsuz bir şekilde yetiştiğini ve alanla ilgili bir sorun yaşanmayacağını söyledi.
655. Kırkpınar Yağlı Güreş Festivali ile ilgili hazırlıklarda sona yaklaşılıyor. Edirne Belediyesi bir yandan kültürel etkinliklerin programını hazırlarken, bir yandan da güreşlerin yapılacağı alandaki çalışmalarını sürdürüyor. Belediye Fen İşleri Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalar kapsamında, kış aylarında hasar gören tribünlerin iç ve dış alanlarındaki duvarlarda boya çalışması başlattı. Belediye Başkanı Recep Gürkan, tribünlerde meydana gelen hasarın çok büyük olmadığını, ancak bu alanların Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından elden geçirilerek boya işlerinin yapıldığını söyledi. Bu kapsamda tribünlerdeki koltukların da bakımlarının gerçekleştirildiğini kaydeden Gürkan, çalışmaların kısa sürede tamamlanacağını ve genel bir temizliğin ardından tribünlerin 655. Kırkpınar’a hazır hale geleceğini belirtti.
Bir süre önce Belediye olarak Sarayiçi Er Meydanı’ndaki çimlerin yenilendiğini de hatırlatan Gürkan, bu konuda da bir sıkıntının olmadığını, çimlerin istenilen şekilde yetişmeye devam ettiğini söyledi. Belediyenin tüm birimlerinin 655. Kırkpınar ile ilgili görevleri olduğunu ve bunların tamamlandığını da belirten Gürkan, “ 655. Kırkpınar’ın her yönüyle sorunsuz bir şekilde gerçekleştirilmesi için hazırlıklarımızı tamamlıyoruz. Önce alanda bulunan çimleri yeniledik. Bu konuda hiçbir sorun meydana gelmedi. Uzmanlarımız sürekli olarak çimlerin kontrol ve bakımını gerçekleştiriyor. Gerçekten de çok iyi bir zemin çalışması oldu. Şu anda da tribün iç ve dış mekanlarında boya işlerini tamamlıyoruz. Kış aylarında bazı bölümlerde hasarlar meydana geldi. Bunu da kısa süre içerisinde gidereceğiz. Ekiplerimiz sürekli olarak gerekli yerlerde hızlı bir çalışma gerçekleştiriyor. Tribünlerdeki koltuklar da bu kapsamda elden geçiyor” dedi.
ENGELLİ VATANDAŞLARA GÜRKAN’DAN SÜRPRİZ
Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ni izlemek için Sarayiçi’ne tekerlekli sandalye ile gelen engelli vatandaşların sahaya giriş-çıkışlarını rahat bir şekilde yapabilmeleri için de Edirne Belediyesi bir çalışma gerçekleştirdi. İlk etapta Şeref Tribünü önünde, tekerlekli sandalye ile buraya gelen engelli vatandaşların sahaya girebilmeleri için rampa yapıldı.
Belediye Başkanı Recep Gürkan uygulamanın bu yıl ilk defa gerçekleştirildiğini ve kalıcı bir çalışma yapıldığını belirterek, “ Her zaman ve her yerde dile getirdiğimiz gibi, “Engelsiz Kent Edirne” yaratma hedefindeyiz. Güreş sevdalısı olup tekerlekli sandalye ile Sarayiçi Er Meydanı’na gelen engelli vatandaşlarımızın sahaya girişlerinde mekânsal sıkıntılar yaşanıyordu. Genelde bu vatandaşlarımızı daha rahat bir mekan olduğu için Protokol Tribünü yanında bulunan alana alıyorduk. Bu nedenle ilk etapta biz de Şeref Tribünü önüne onlar için bir rampa yaptık. Bu yıl uygulamanın sonucunu gördükten sonra ikinci etapta da uygun durumdaki diğer tribünlerde aynı çalışmayı yapacağız” şeklinde konuştu.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30