banner137
banner25

Enez'in geleceği için bir aradaydılar!

Dünya’nın kendi kendine temizleyebilen üç körfez’inden biri olan Saros Körfezinde bulunan Edirne’nin sahil kenarındaki tek ilçesi Enez için İl Genel Meclis Üyeleri bir dizi çalışma başlatarak 2017 yılını “Enez yılı” olarak ilan ettiler.

Enez İl Genel meclis Üyeleri’nin yönetiminde oluşturulan EŞGÜDÜM KOMİSYONU Keşan’daki tanıtım çalışmalarının ardından bu defa da Edirne’deki Enezliler, Enez Sevdalıları, Enez sahil Sakinleri ve Edirne Basını ile bir araya gelerek Enez’in sorunlarını tartıştılar.

CHP İl Genel Meclisi Üyesi Şenol Kılıç tarafından yapılan bilgilendirmede öncelikle  buy yılı Enez tanıtım yılı olarak düşünüyoruz. Bu ayrıcalıklı yılımızdan yararlanarak, Hükümetimizin, tüm yatırımcı kuruluşlarımızın, iş adamlarımızın, çevre belediyelerimizin, üniversitelerimizin emek ve gayretlerini Enez’e yönlendirecekleri bir yatırım yılı olmasının hedefliyoruz.Enez’in sıçraması, mevcut potansiyelini yaşama geçirmesi, Enez’in ekonomiye, istihdama, üretime kazandırılması sadece Enez’de yaşayan 3-4 bin yerli halk için ya da yaz aylarını Enez’de geçiren Sahil Sakinlerimiz için değil Edirne, hatta tüm Trakya için çok önemli ve çok gecikmiş bir ortak çabadır. Enez-Ainos Trakya'nın ikinci yaşam merkezidir, insanlarımızın dinlendiği nefes aldığı tarih deniz ve doğanın cennetidir” dedi.

Konunun gündeme alınması için çaba sarf eden CHP’li İl Genel Meclisi başkanı Mehmet Geçmiş ise yaptığı konuşmada Enez fikrinin gündeme gelmesinde 18 gün süre ile Edirne’ye Vali olarak atanan ve kısa görev süresinde Enez ile ilgili mutlak surette bir şeyler yapılması gerektiğinin altını çizen dönemin Valisi Mehmet Tekinarslan’ın olduğunu söyleyen Geçmiş “o dönemde Kalkınma ajansı toplantısını Erikli’de yapmıştık.Kendisi bir önceki görevindeyken Edirne’ye geldiğini ancak denizi olduğunu bilmediğini bizlere söyledi ve böylesi güzel bir doğa ve tabiat harikası bölgenin turizme kazandırılması için gerekenin yapılaması gerektiği söyledi”dedi.

Enez doğumlu olan CHP Milletvekili Erdin Bircan’da Enez’in bugüne kadar hükümetlerden gereken yatırımı alamadığını belirterek öncelikle Edirne-Enez arası karayolunun acil olarak yapılması gerektiğini belirtti ve bunun yapılması için gerekirse bakanlıklarda yatacağını ifade etti.Şu anda Enez’in alt yapı sorunu olduğunu ve var olan ve yıllarca arap saçına dönen arıtma sisteminin çalışmadığını söyleyen Bircan “arıtma sağlıklı çalışmadığı için Enez denizini kirletir hale geldi.Enez yazlıkçıları foseptik çukurlara layık görülmemeli”dedi.

Enez’in konuşulduğu toplantıda Ak Partili Enez Belediye  Başkanı Abullah Bostancı’nın olmaması dikkat çekerken CHP’li Edirne Belediye Başkanı Enez ile ilgi yapılacak çalışmalarda ilçelerine sonuna kadar destek olacaklarını söyleyerek “dün Enez’in yanındaydık,bugün yine Enez’in yanındayız,yarında Enez’in yanında olacağız” diyerek teşekkür etti.

Toplantı sonunda Enez’de yaşayanlar ve gönül verenler karşılıklı sorunları dile getirerek not aldılar.



banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30