banner137
banner25

Emniyet tedbirleri sıkılaştırdı!

Edirne emniyeti son günlerde yaşanan olaylar sonrasında tedbirlerini arttırdı.Dün gece şüphelenilen bir araç uzun süre takibe alındı.Takibe alınan araçların sürücüleri ve beraberinde bulunan kişiler yaka paça göz altına alınarak emniyette ifadeye götürüldüler.

Geçtiğimiz aylarda Edirne’de meydana gelen silahlı çatışma olayı sonrasında bir polisi memurunun vurularak şehit edilmesi sonrasında Edirne Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler artık hiçbir şeyi şansa bırakmadıklarını yaptıkları uygulamalarla gösterdiler.Asayişin sağlanması için gece gündüz titiz bir çalışma ile koşturan ekipler dün gece takibe aldıkları iki aracı ve içinde bulunan şahısları yaklaşık 2 saat takip ettikten sonra göz altına alarak ifadelerini aldılar.

Edinilen bilgiye göre Edirne iline gelecekleri ihbarını alan iki araç plakası üzerinde duyarlı olunması konusunda teyakkuza geçen ekipler kentin giriş ve çıkış noktalarında uygulama başlattılar.Araçlardan birisinin MOBESE sistemi verilerine göre şehre giriş yaptığı bilgisini alan ekipler 34 JK 8875 plakalı beyaz renkli hususi otomobili takibe aldılar.Söz konusu araç ve içinde bulunan kişilerin kent merkezine gelerek bazı kişilerle görüşmesi sonrasında başlayan olaylar kentte aksiyon sahnelerinin yaşanmasına neden oldu.

Araç ve içindekileri takibe alan Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler şahısların yabancı plakalı lüks bir araçtaki kişilerle görüşmesini bekledikten sonra operasyon için düğmeye bastı.

Bulgaristan plakalı lüks otomobil ile 34 plakalı aracı takip eden ekipler her iki aracında kaçma şüphesi üzerine uygun bir nokta olan Ziraat Bankası kavşağında her iki aracıda durdurarak içindeki şahısların üst aramasını yaparak araçlarda da arama yaptılar.

Yapılan ön araştırma sonarsında araç ve şahısları emniyete götürerek ifadelerini alan ekipler yapılan sorgulama sonrasında şahısların suç veya suç unsuru taşımadıkların belirleyerek şahsıları serbest bıraktılar.

Emniyette sorgulanan Bulgar plakalı araçtaki E.A, İ.I. ile 34 JK 8875 plakalı otomobildeki R.C ile M.R.C.U isimli şahısların olayla ilgisinin bulunmadığı ve bir inşaat işi için Edirne’ye geldiği belirlendi.

Söz konusu şahıs ve araçların Edirne’de illegal bir işin görüşmesi için geldiklerinin ihbarının emniyet kaynaklarına yapıldığı ve bunun üzerine çalışma başlatıldığı belirtildi.Emniyet yetkilileri ülkemizde son günlerde yaşanan olaylar üzerine illegal olayların artabileceği yönünde duyumların arttığı ve bahse konu araç ve şahıslar ile ilgilide olayda lüks aracın olması nedeniyle yurt dışından getirilen change araç işi olabileceği şüphesi üzerinde durulduğu belirtildi. 

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30