banner78
banner25

EMİTT'e Edirne damgası!
 Bu yıl 19'ncusu düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı EMITT'e Edirne damgasını vurdu.Geçtiğimz yıllarda yapılan fuar organizasyonlarının aksine daha kapsamlı ve görsel zenginliği ile dikkat çeken EMİTT; Edirne bsaşta olmak üzere 81 ilin kültürel zenginlikleri ile buluştu.
Edirne Valiliği İl Kültür Turizm Müdürlüğü başta olmak üzere Edirne Belediyesi,Edirne Ticaret Borsası ve Edirne Ticaret ve Sanayi Odası iş birliği ile düzenlenen Edirne tanıtım fuarı açıldığı an itibari ile en yoğun ilgiyi gören stand oldu.
Edirne Valisi Dursun Ali Şahin,Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan,Ticaret ve Sanayi Odası başkanı Recep Zıpkınkurt ve yönetim kurulu üyeleri ile Ticaret Borası Meclis Başkanı Fedai Canım'ın katıldığı fuar etkinliğinde Edirne Belediye Bandosu yaptığı gösteri ile salondaki ses kirliliğini önlerken,Kırkpınar Yağlı Güreşleri gösteriside salonda adeta görsel bir zenginlik sağladı.
Edirne standı adeta ziyaretçi akınına uğrarken Vali Şahin ile Belediye Başkanı Gürkan standa gösterilen ilgiden son derece memnun olduklarını gördüklerini belirttiler.
Vali Şahin Edirne'nin turizmde yıldıızının parladığını ve bunun meyvelerinin ilerleyen süreçte çok net bir şekilde görülebileceğini söyleyerek "EMİTT fuarı oldukça önemli bir fuar.Bizlerde başta Valiliğimiz olmak üzere Belediyemiz ve oda ve borsa başkanlarımız ile burada yerimizi aldık.Girişin en güzel yerini almamız Edirne'nin farkınıda açıkça gösteriyor.Vatandaşlarımız girdiği gibi "Sultanlar Şehri Şehirler Sultanı" Edirnemizin en önemli eseri Selimiye'nin 3 boyutlu "cut out" olarak bilinen 7 metrelik maketi  karşılıyor.Edirne farkını burada da hissettiriyor"dedi.
Belediye Başkanı Recep Gürkan ise kentin tüm yöneticilerinin kol kola girerek ortrak bir sevdada birleştiğini,bu ortak sevdanında Edirne olduğunu belirterek şunları söyledi.
"Edirne önemini bir defa daha burada ortaya koydu.Dünya Kültür Mirası listesinde yer alan Selimiye ve Kırkpınar Yağlı güreşlerimizin sembolize edildiği büyük maketler büyük ilgi görüyor.Belediye bandomuz fuara damgasını vurdu.Halk oyunları gösteri ekibimiz,yağlı güreş takımımız gösterilerini yaparak Edirne standına olan ilgiyi artırarak yayılmasını sağladılar.Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum"dedi.
Edirne standını Edirne eski Valilierinden şimdiki Adana Valisi Mustafa Büyük, Hasan Duruer ,Vali eski yardımcısı ve şimdiki Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı ve çok sayıda vali ile Belediye başkanı ziyaret ederken Dünyanın en uzun adamı Sultan Kösem'de standı ziyaret ederek gözlerin Edirne standına çevrilmesine neden oldu.
22-25 Ocak tarihlerinde açık kalacak olan fuara 70'i aşkın ülke, 4 bin 500'ü aşkın kurum, kuruluş ve belde katılıyor.Her geçen yıl çok daha geniş bir katılıma sahne olan EMITT'in 19'uncu organizasyonunda İtalya, Bahreyn, İngiltere, Bulgaristan, Rusya, Hırvatistan, Brezilya, Slovenya, Moğolistan, Beyaz Rusya, Özbekistan, Letonya, Karadağ, Almanya, Arjantin, Küba, Kuveyt ve İran gibi ülkelerden katılımcılar yer alırken 81 ilin kültürüde bu fuarda başta turizmciler olmak üzere vatandaşların beğenisine sunuluyor.





banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30