banner137
banner25

Emir TMO'yu ziyaret etti!

AK Parti Edirne Milletvekili Şemsettin Emir, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) ziyaret ederek üreticilerle biraraya geldi.

Dün ilk kez alım yapmaya başlayan TMO depolarında büyük bir memnuniyetle karşılanan Emir, TMO’nun alım yapma kararı ile piyasalarda iyi fiyatlara satış gerçekleştiği söyledi.

Bu gün olduğu gibi bu günden sonrada alın teri ile para kazanan üreticinin yanında olmaya devam edeceğini dile getiren Emir, şu ansa hem alanın hemde satanın memnun olduğu bir alım dönemi yaşadıklarını söyledi.

İlk olarak Tayakadın köyündeki bulunan özel bir firmaya ait kiralık depolarda alım yapan TMO çalışanlarını ve üreticileri ziyaret eden Emir, daha sonra Edirne Ticaret Borsasındaki alımı yerinde inceledi.

TMO’nun alım yapmasından dolayı Emir’e teşekkür eden üreticiler, alım fiyatlarının geçen yıla oranla iyi olduğunu böylede devam etmesi temennisinde bulundu.

Emir, ziyaretinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, TMO silolarının geçen yıllarda alım yapmadığını hatırlattı.

Milletvekilliği kaydı için Ankara'da bulunduğu sırada TMO Genel Müdürü Mesut Köse'yi de ziyaret ettiğini ve çiftçilerin bu konuda sıkıntılı olduğunu anlattığını belirten Emir, "Ofisler açılmazsa vatandaşın tüccarın eline mahkum olduğunu dolayısıyla ofisin bir fiyat belirleyerek balans ayarı yapması gerektiğini ifade ettim. Bunu makul karşıladılar. Ellerindeki silolar dolu olmasına rağmen silo kiraladılar alımlar başladı. Çiftçimize hayırlı olsun. İnşallah alın teri güzel bir şekilde değerlenir. Bizde buna bir nebze katkıda bulunduysak onlar kadar mutluyum şu anda. Şu anda üretici fiyatlardan memnun. Dün borsa başkanıyla görüştüm, ofis müdürüyle konuştum, bu durumdan herkes memnun. Çiftçilerimize hayırlı olsun" dedi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30