banner78
banner25

Eli hamurda değil direksiyonda!
 Edirne Belediyesi ile Edirne Toplu Ulaşım Sistemi (ETUS) arasında yapılan görüşmeler sonrasında, Edirne’de toplu ulaşımda bundan böyle kadın şoför dönemi başladı. Ve ETUS minibüslerinde göreve başlayan kadın şoförü, ilk seferinde Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan yalnız bırakmadı.

ETUS minibüslerinde göreve başlayan kadın şoför Sibel Güzelsev Pakarda, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Belediye Başkan Yardımcıları Selçuk Çakır ve Ertuğrul Tanrıkulu, ETUS Başkanı Hakan Giyik, Belediye Ulaşım Hizmetleri Müdürü Erdal Uygun ve Kadın STK’ların katıldığı törenle ilk seferine çıktı.

            Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, kadın şoför Sibel Güzelsev Pakarda’ya ilk seferinde çiçek hediye etti ve bu girişiminden dolayı kendisini tebrik etti. Belediye Başkanı Gürkan, Edirne’de takside bir kadın şoförün olduğunu ancak toplu ulaşımda ilk defa kadın bir şoförün görev yapacağını ifade ederek, "Bugün ilk kez minibüslerimizde bir bayan şoförümüz işe başlıyor. Bazen bizlere soruyorlar ’Niye kadın?’ diye, aslında bence ’Niye kadın olmasın?’ diye sormak lazım. Erkek nerede varsa kadın da orada vardır. Savaşta kadın var, ekonomik sıkıntılarda kadın var, ev işlerinde kadın var, iş yaşamında niye kadın olmasın. Edirne bu işe öncülük etmeyecekse, Türkiye’de bir başka ilin öncülük edebileceğini zannetmiyorum. Bayan şoförlerimiz, yolculuk esnasında erkek şoförlerle yaşanan tartışmaların önünü keseceğini düşünüyorum. Kendisine kazasız, belasız günler diliyorum. Kendisinin, ETUS’u bir çiçek haline getireceğine eminim" dedi.

            35 yaşındaki kadın şoför Sibel Güzelsev Pakarda, minibüs şoförlüğünün aile mesleği olduğunu dile getirerek, kendisinin ayrıca geçmiş yıllarda sürücü eğitmenliği yaptığını söyledi. Evli ve bir kızı olan Pakarda, “Minibüs koltuğunda beni görenler şaşkın gözlerle bakıyorlar. Ama bu meslek benim için çok olağan. Çünkü eşim ve babam da minibüs şoförü. Araç kullanmayı da seviyorum.” dedi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30