banner137
banner25

Eğlenmek onlarında hakkı!

Ülkelerinde yaşadıkları iç savaştan kaçan ve Avrupa hayallerini sınırları yasa dışı yollarla geçerek gerçekleştirmek isteyen çok sayıda yabancı uyruklu şahsın kaldığı Edirne’deki İl Göç İdaresi Müdürlüğü Geri Gönderme Merkezindeki mülteciler,her şeye rağmen eğlenmeyi ihmal etmiyorlar.

Sınırları yasa dışı yollarla geçmek isterken yakalanan ve Edirne’de bulunan İl Göç İdaresi Müdürlüğü Geri Gönderme Merkezine iade işlemleri yapılana kadar misafir olarak tutulan mülteciler,merkezin yanında bulunan düğün salonu sayesinde gece vakitlerini eğlenerek geçiriyorlar.

Havaların ısınmaya başlaması ile açık hava düğünlerinin yoğunlaştığı Edirne’de Geri Gönderme Merkezinin hemen yanında bulunan düğün salonu mültecilerin eğlence mekanı oldu.Sıcak havadan bunalan mülteciler hava almak için açtıkları camlara oturmanın yanında yanı başlarında bulunan düğün salonundaki oynayanları izlemenin yanında,duydukları müziklede kaldıkları koğuşun içinde adeta düğünde eğleniyorlarmış gibi eğleniyorlar.250 kadar yabancı uyruklu şahsın kaldığı Geri Gönderme Merkezinde her türlü ihtiyaçları devlet tarafından karşılanan ve iade işlemleri yapılana kadar merkezde tutulan mülteciler yaklaşık 10 metre mesafede bulunan düğün salonunun müzikleri ile eğlenceli zamanlar geçirmeyi ihmal etmiyorlar.

Gece geç vakit olmasına rağmen kaldıkları 15-20 kişilik koğuşların camlarına çıkan ve düğün salonunu seyreden mülteciler; düğünden gelen müziğe tempo tutmanın yanında koğuş içerisinde alay dahi çekebiliyorlar.

Mültecilerin eğlendiğini gören bazı düğün davetlileri ise tempo tutup el sallayarak karşılıklı selamlaşmayıda ihmal etmiyorlar.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30