banner137
banner25

EFOD atölyesini genişletti!
Fotoğraf alanında kendini kanıtlamış bir fotoğraf sanatçısı olan Bülent Öniz bu atölyenin başında yer alıyor. Aralarında gençlerinde bulunduğu toplam 14 kişiden oluşan atölye çalışmasında hem eğitim hem de gelecekte Edirne’nin tanıtımına katkıda bulunacağını düşünülen fotoğrafların çekilmesi planlanıyor.
Edirne Fotoğraf Sanatı Derneği Başkanı Serdar İyiiz yaptığı konuşmada EFOD’un bir çok atölye çalışmalarına imza attığını, Selimiye Camii’ni konu alan atölye çalışmasının daha önceki çalışmaların ana omurgasını oluşturduğunu kaydederek, bu atölye çalışmasının önemine değindi. İyiiz, bu önemli çalışma 2 aydan beri sürüyor toplamda 10 ayda bitmesi planlanıyor. Atölye sonunda bir kitapçık, sergi ve gösterilerle halkın beğenisine sunmak. Kültür bakanlığı, Valilik veya Belediyeden almayı düşündüğümüz bütçe desteğiyle de tamamlamış olacağız.
Biz Selimiye Camii’nin Unesco Dünya mirası olmadan önce de çalışmalarımız oldu. EFOD her zaman her zaman eleştirilen bir derneğiz. Bizi eleştiriyorlar ama bizi eleştirenler ne yapıyorlar acaba? Biz bu soruyu sorabiliriz çünkü bir şeyler yapmanın peşindeyiz. Tabiî ki zayıf eksik yönlerimiz olabilir ama biz sosyal sorumluluğunu bilen bir dernek olarak her zaman Edirne için, halk için, tanıtımımız için çalışmalarımız her alanda devam edecek. Bu öalışmalarda başta Bülent Öniz ve diğer atölye de bulunan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Ayrıca bu konuda bize destek veren Edirne Valiliğine ve fotoğraf çekilmesi için özel izin veren Edirne Belediyesi ve Edirne Müftülüğüne teşekkür ediyorum.” Dedi.
Atölye çalışmasının başında bulunan Bülent Öniz ise Selimiye Camii’nin yapısıyla ne kadar önemli bir tarihi yapı olduğunu ve UNESCO dünya mirası listesine girmesiyle de, tüm dünyaya kendini kanıtladığını söyledi. Öniz, “Selimiye’nin Türkiye için, Edirne için çok önemli olduğunu kendini ispat etmiş bir değer olduğunu herkes biliyor. Biz de bu olaya herkesin farklı bir bakışı olduğunu, tarihçiler, Mimarlar yada arkeologlar gibi, fotoğrafçılar olarak bizde Selimiye Camii’nin her halini fotoğraflamak istiyoruz. Selimiye’nin İç mekan, dış mekan, 4 mevsimin, farklı zamanlarını fotoğraflamak istiyoruz.
Bu çalışmalar kapsamında EFOD eğitiminden geçmiş 14 arkadaşımızla çalışmalarımıza başladık. Atölye çalışması kapsamında sergisinde sunulacak, küçük röportajlar yapmak istiyoruz. Çıkacak olan kitapçık ta metre metre dakika dakika Selimiye’yi en güzel noktadan, en doğru şekilde, en sanatsal, en belgesel şekilde anlatma gayesindeyiz.
Biz ev sahibiyiz belki ama Selimiye Camii bir dünya mirası, dünyanın ilgi odağı konumunda bir eser, sahiplenmeliyiz hem de çok sahiplenmeliyiz.
Atölye’de bulunan bir başka önemli isim EFOD yönetim kurulu üyesi olan Hasan Karakaş, bu önemli bir çalışmanın içinde olmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, “Selimiye Camii büyüklüğünü kanıtlamış bir eser bizler de arkadaşlarımızla bu eseri en güzel şekilde fotoğraflamak ve belgelemek istiyoruz. Bu atölye çalışmasına sebeb olan Serdar İyiiz ve atölyenin sorumlusu Bülent Öniz’e teşekkür ediyorum”dedi.
Atölyede yer alan Işık Ocaklı da kendisinin Edirne dışından farklı bir bakış açısıyla konuya odaklandığını belirterek, Uzun yıllar Ankara’da yaşadım ve oradan geldim. Edirne’de yaşadıkça ve kaldıkça şehre olan hayranlığım artmaya başladı. Bu şehir İstanbul’dan önce başkentlik yapmasıyla tarihi ile doğal bir çok zenginliğe sahip konumda, bu tarihin arasında Mimarsinan’ın ustalık eserim dediği Selimiye’nin ayrı bir yeri var. Selimiye hayranı olan biri olarak bu atölyede olamktan çok büyük keyif alıyorum. Çalışmalar kapsamında Başkan Serdar İyiiz ve Atölye sorunlusu Bülent Öniz’e teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30