banner78
banner25

Edirne'yi köprüler korudu!

15 Temmuz gecesi yaşanan hain girişim sonrasında Edirne Valisi Günay Özdemir ilk defa konu hakkında açıklamalar yaparak yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

Düzenlenen basın toplantısıyla gece yaşan ve sonrasında gelişen olaylar hakkında Valilik toplantı salonunda Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve STK temsilcileriyle açıklama yapan Vali Özdemir 15 Temmuz gecesi Edirne’de de kalkışma yaşandığını ve zırhlı birliklerden tankların sevki talimatının darbeciler tarafından verildiğini kaydetti.

Türkiye’nin en büyük zırhlı birliklerini bünyesinde barındıran 5’nci Kolordu Komutanlığı’na bağlı Edirne’deki birliklerin gece gerçekleşen kalkışma hareketi ile beraber hareket ettiğini ve iki defa kışlalardan tankların sevki konusunda girişim yapıldığını ve bunların Meriç ve Tunca nehirleri üzerinde bulunan Meriç ve Tunca Köprülerine konuşlandırılan iş makineleri başta olmak üzere halkın da direnci ile bertaraf edildiğini ifade etti.

Vali Özdemir “belirli bir şekilde kalkışmalar oldu. Zırhlı araçlar çıktı.Ama biz onları köprüleri iş makineleriyle kapatarak kısa vadede engelledik.Ancak halkının sokağa çıkması,karşı koymasıyla uzun vadede engellemiş olduk.Eğer Edirne halkının desteği olmasaydı biz bunu engelleyemezdik”dedi.

Darbe girişimin iki defa denendiğini,kent merkezine 50 km mesafede bulunan en büyük zırhlı birliklerden birinin bulunduğu Süloğlu ilçesinden de tankların sevki için talimat verildiği bilgisini aldıklarını belirten Vali Özdemir “ Köprülerin üzerinde bulunan iş makinelerini aşamayacağını anlayan darbeciler Süloğlu ilçesinde bulunan tankların hareket talimatını vermişler.Polislerle Devlet olarak biz bunun engellemeye çalıştık.Bunlarında kışlalarına geri dönmesini halkın direnciyle engelledik.Darbecilerin direncini Edirne halkı kırdı.Biz burada köprüleri aştırmadık.Meriç’i aştırmadık.Çatışma ve her türlü şey göze alınmıştı.Burada Edirne halkı büyük bir direnme göstermiştir.Edirne halkı olmasaydı beklide bu kalkışma hareketini engelleyemeyebilirdik”diyerek Jandarma ve Emniyetin halkla beraber omurgalı bir duruş sergilediğini ifade etti.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ise bu kalkışma hareketinin Edirne’de bulunan tüm kamu kurum ve kuruluş binalarının işgaliyle başlayacağı ve sonrasında devam edeceğini bildiklerini belirterek “amaç belliydi arkadaşlar o zırhlı personel taşıyıcılarla gelen personel önemli noktaları ele geçirip bu kalkışmayı devam ettirecekti.Edirne’de de cidden Allah korudu gerçekten şehitler verilebilir çok kan dökülebilirdi”dedi.

Vali Özdemir 20 Temmuz 2016 akşamı tüm Edirne halkının demokrasi mücadelesi adına ellerine alacağı Türk bayrakları ile meydanlarda olmasını istediklerini de sözlerine ekleyerek Demokrasi nöbeti çağrısı yaptı.Büyük yürüyüşte sadece Türk bayrakları olacağını ve belirlenen ortak sloganların atılacağını kaydetti.

Söz konusu demokrasi nöbetinin devam etmesi gerektiğini de hatırlatan Vali Özdemir “Dünyada buna benzer olaylarda ikinci aşama,üçüncü aşama gibi planlar olabilir.Onun için biz her türlü olumsuzluğu göz önünde bulundurarak Demokrasi nöbetlerimizi devam ettireceğiz. 15 Temmuz’daki gibi bir kalkışma olmasa bile farklı bir şey karşımıza çıkabilir.Her türlü bilgi ve istihbaratı değerlendirmeliyiz”şeklinde konuştu.

Tarihi Kırkpınar Yağlı güreşleri içinde bir endişe olmadığının altını çizen Vali Özdemir “güreşlerimizi rahat bir şekilde yapacağız.İnsanlarımızı hem güreşlerimizi izlemeye hemde demokrasi şölenimize katılmaya davet ediyoruz”dedi. 

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30