banner78
banner25

Edirne'ye

1997 yılında dönemin hükümeti tarafından Edirne’ye kurulması düşünülen ve yapımına başlanılan “hava” alanı tamamlanmadan son bulunca Ak Parti Hükümeti tarafından yeni planlar ortaya atıldı.

Siyasi rantlar için oy kaygısı ile hareket eden hükmet,Demirhanlı “Hava” alanı için kısa mesafeli uçuş yapacak uçakların inip kalkacağı bir pist için yeniden kolları sıvamış ancak proje hayata geçmeden yine son bulmuştu.

Göreve geldiği günden bu ayana yaptığı girişimler ile dikkat çeken Edirne Valisi Dursun Ali Şahin yaptığı bir açıklama ile Edirne’ye yine yeni yeniden bir “hava” alanı projesi müjdesi verdi.

Edirne, Kırklareli ve Lüleburgaz'a hizmet verecek havalimanı işi için çalışmaların başlatıldığı müjdesini veren Vali Şahin; Ulaştırma Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürü Fatih Turan’ın kendisini makamında ziyaret ettiğini ve ziyarette “hava” alanı işi için kolların sıvanmaya başladığının belirtildiğini görüştüklerini kaydetti.

Vali Şahin konu ile ilgili olarak;‘’Edirne, Kırklareli ve Lüleburgaz'a hitap edecek olan havaalanı kurulması konusunda durumu değerlendirmek üzere gelen Genel Müdürümüz bizi ziyaret etmiştir. Akabinde teknik elemanlar gelip yer tespitinde bulunacaklar, sonra da bu konuyu Bakanlığa ibraz edeceklerdir. Bu konunun çözümlenecek olmasından son derece mutluyum. Turizm yönünden Edirne’ye büyük ivme kazandıracak bu proje, hızlı tren ile birlikte perçinlenerek, ilimizi daha iyi ve yaşanabilir koşullara ulaştıracaktır. Buradan konu ile ilgili olarak Sayın Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan ve Sayın Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu’na çaba ve gayretlerinden dolayı teşekkür ediyorum.’’diye konuştu.

Yapılan açıklamanın ardından bazı kaynaklar yaklaşan genel seçimler öncesinde Edirne“Hava” alanı için yine birilerinin siyasi şova yöneldiğini ve havanda su dövüldüğünü belirterek “inşallah sonuca ulaşılır.Buda diğer hava alanı projeleri gibi olmaz.her “Hava” alanı müjdesinde havamızı alıyoruz”dediler.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30