banner137
banner25

Edirne'nin
Edirne'de mobilya doğrama ve imalatın yanısıra inşaat ve yapı sektörüyle ticaret hayatında önemli yere sahip Cavit Duvan Şirketler Grubu turizm sektörüne de atılarak İstasyon Mahallesi'ndeki imalathanenin yanında kafe ve restoran konseptiyle dikkat çeken 'Duvan Prestige Hotel'i açtı.

Serhad şehri Edirne'de 33 yıldır ticaret hayatında aktif rol oynayan İşadamı Cavit Duvan dün İstasyon Mahallesi'nde 'Duvan Prestige Hotel, Restaurant, Cafe' işletmesini açtı. Kafe ve restaurant konsepti dahilinde terasında panoramik Edirne manzaralı ruf restaurantı bulunan, 35 oda ve 83 yatak kapasiteli otelin açılışına Ak Parti Edirne Milletvekili Rafet Sezen, CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Cumhuriyet Başsavcısı Muzaffer Savran, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt ve çok sayıda davetli katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla başlayan otelin açılışında Edirne Folklor Eğitim Merkezi Halk Oyunları Ekibi ufak bir halk oyunu gösterisi sundu. Daha sonra açılışta konuşan Duvan Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Cavit Duvan, başta Edirneliler olmak üzere, yurtiçi ve yurtdışından gelen misafirlere kaliteli bir hizmet sunmayı hedeflediklerine vurgu yaparak; “Kentimizin her geçen gün artan turizm potansiyelini karşılamak ve bu potansiyeli sürdürülebilir kılmak ve istihdam sağlamak bu yola çıktık. Yüzyıllarca farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmış, tarihi kültürü ve doğal güzellikleriyle eşsiz bir kent olan Edirne’mize yakışır bir şekilde en üstün hizmeti sunacağımıza olan inancımız tamdır” dedi.

ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt da otelin açılışından duyduğu memnuniyeti dile getirerek; “Sanki kendi hotelimi açıyormuşum gibi mutlu hissediyorum. Cavit arkadaşımla beraber 3 sene ETSO yönetiminde çalıştım. En önemlisi ailesiyle birlikte yaptığı bu hotelin Edirne turizmine katkı sağlayacağı düşüncesindeyim. Bildiğiniz gibi şehrimiz yılda 2,5 milyon turist almakta. Hedefimiz, belediye başkanının desteğiyle bunu 3 milyona çıkarmak” ifadelerini kullandı.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ise Dünya'da en çok turist alan 100 şehir arasında 60’ıncı olan Edirne'ye bu istatistiğin yetmediğine değinerek; “Bu yeterli mi? Değil. Gelen turistlerden Edirne, Edirne esnafı yeterince fayda sağlıyor mu? Hayır ama kararlılıkla ileriye doğru bir gidiş var. Baktığımızda Edirne’nin gelecek 10 yıllık bir perspektif içerisinde yaklaşık 10 milyon turist sayısının hiçte boş hiçte ham bir arzu, istek değil” dedi.

Açılış programındaki konuşmaların ardından hep birlikte kesilen kurdeleyle Duvan Prestige Grup Başkanı Cavit Duvan protokol üyelerine oteli gezdirdi.




banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30