banner137
banner25

Edirne’nin en büyük açık hava iftarı!
Ak Parti teşkilatı tarafından Ramazan ayının ilk gününden buyana gerçekleştirilen mahalle iftarlarının en önemlisi Saraçlar caddesinde yapıldı.Kadir gecesi olması ve Ak Partinin kuruluşunun 11. yılı olması nedeniyle iftar yeri olarak Saraçlar caddesini seçen Ak parti yönetimi tüm engellemelere rağmen büyük iftarını gerçekleştirdi.
Gerekli izinleri Valilik ve Emniyetten alan ancak Edirne Belediyesinin bu tür bir uygulamaya Saraçlar caddesinde sıcak bakmamasından kaynaklanan izin zafiyetini her şeye rağmen aşmaya çalışan Ak Partili yöneticiler İstanbul Ak parti il başkanlığının desteği ile 5 bin kişiye iftar verdi.
Kurulan masa ve sandalyelere hem il dışından hemde Edirne’den gelen vatandaşların oturması sonrasında başlayan yemek dağıtımında 5 bin adet tabldot tabağı tamamen dağıtıldı.Hazırlanan masaların haricinde 2 bin kişiye de yemek dağıtıldığı ve büyük iftarın 7 bin kişiye cevap verecek şekilde yapıldığı belirtildi.
Emekli İmam Nadi Ersoy tarafından okunan dualarla başlayan iftar şükür duası sonrasında sona erdi.
İftar öncesinde Saraçlar caddesinde halkam hitaben konuşma yapan Ak Parti Edirne Milletvekili Dr. Mehmet Müezzinoğlu Müslüman olmanın ve Türk olmanın verdiği zenginliklerden bahsederek medeniyet zenginliğinin cesaret ve güvenilirliğe bağlı olduğuna değindi.
Edirne bir duruşun sahibidir diyen Müezzinoğlu “Edirne önümüzdeki süreçlerde kendisine misyonunu çok sağlıklı tespit ederek bu bölgede önemli bir merkez olmanın öncülüğünü bu iki ayakla bu iki değerle başarabilir.Milli değerlerinde güçlü olmanın inatla ısrarla devamını sağlamak, diğer taraftanda manevi ayağını, manevi gücünü beslemesi gerekir”dedi.
Edirnelilerin iftar sofralarına karnını doyurmak için gelmediğini aktaran Müezzinoğlu “Edirneliler buraya gönlünü doyurmaya geliyor.Kendi medeniyet değerlerine,zenginliklerine sahip çıkmaya geliyor.Komşuluk ilişkilerini güçlendirmek için buraya geliyor.Birbirini daha yakından tanımak,birbirini daha güçlü sevebilmek için yudumların paylaşarak bereketlendirmek için geliyor”dedi.
Şu ana kadar yapılan iftar sofralarında 85 bin kişiyi buluşturduk diyen Müezzinoğlu Edirne kent merkezi başta olmak üzere ilçelerde ve beldelerde de insanları kaynaştırmak için iftar sofraları kurduklarını ifade etti.
2001 yılının Ağustos ayında Ak Partiyi kurduklarını aktaran Milletvekili Müezzinoğlu Ak Partinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın dediği gibi bu parti milletin partisidir diyerek vatandaşların Kadir Gecesini kutladı ve iftar programına gösterilen ilgiye teşekkür etti.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30