banner78
banner25

Edirne'deki projelere Başbakan'dan tam destek!
 Ak Parti İl Başkanı İlyas Akmeşe, Ankara ziyaretinde Başbakan Binali Yıldırım, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu ve çeşitli bakanlardan Edirne'yle ilgili önemli projeler hakkında destek aldıklarını belirtti. Edirne'de uzun süredir beklenen hızlı tren projesi için en kısa zamanda ihale yapılacağını söyleyen Akmeşe, kente bir Kültür ve Kongre Merkezi kazandırma konusunda destek aldıklarını, Karaağaç Alternatif Köprüsü'nün de Aralık ayında açılacağının altını çizdi.

İl Başkanı Akmeşe, İl Başkan  Yardımcıları Müjdat Kahve ve Mehmet Capoğlu ile birlikte düzenlediği basın toplantısında geçtiğimiz hafta 250 kişilik partili heyetle gittikleri TBMM ziyaretinde temasta bulundukları önemli projeler hakkında bilgi verdi. Başbakan Binali Yıldırım ve bakanlarla paylaştıkları projelerin tamamlanması konusunda destek istediklerini belirten Akmeşe; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu'nun da ziyaret sırasında desteğini esirgemediğini dile getirdi. Edirne'yle ilgili Ankara'da gündeme aldıkları projelerden bazılarını anlatan Akmeşe şöyle konuştu;

“HIZLI TRENİN EN KISA ZAMANDA İHALESİ YAPILACAK”

“Bunlardan birincisi hızlı tren projesiydi. Bunun projeleri tamamlanmış, şu anda ihale safhasına gelinmiş. En kısa zamanda ihalesi yapılacak. Bunun da bir an önce yapılması için Sayın Başbakanımızdan destek istedik.

“ÇAKMAK BARAJI TAMAMLANMASI İÇİN DESTEK İSTEDİK”

İkincisi de Çakmak Barajı’ydı. Çok büyük ve yaklaşık 522 bin dönümlük araziyi sulayacak bir projedir. Çakmak Barajı’nın gövde inşaatı bitti. Biraz sulama ve bunun altyapısı ile ilgili bir çalışma olmadı. Şu anda ondan da bir kısmı proje aşamasında. İlk etapta birinci ve ikinci kademe olmak üzere birinci kademesi ihale edildi. Çalışmalar devam ediyor. Uzunköprü, Meriç, Havsa ve Pehlivanköy’ü de içine alan bir havzanın sulaması buradan yapılacak. Bu işin de bir an önce tamamlanması için Başbakanımızdan yardım istedik.

“OSB ŞU ANDA RANTABL DEĞİL”

Üçüncüsü de Organize Sanayi Bölgemizdi (OSB). Senelerden beri açalım dedik. Şu anda tam rantabl değil. 18 tane firmamız çalışıyor. Fakat doğal gaz ve yol sıkıntısı yüzünden yatırımcılar şu anda pek rağbet göstermiyor. Organize Sanayi ve Lalapaşa, bir de Organize Sanayi-Havsa-Hasköy arasındaki bağlantı yolu var. Bu TIR taşımacılığına uygun bir yol değil. Bunu yeniden gündeme alıp, bu yolun da bir an önce yapılması, hatta bu bölgede bir toplulaştırma var. Onu da geçen gittiğimizde Tarım ve Hayvancılık Bakanımız ile görüşmüştük. Süloğlu ve Lalapaşa toplulaştırılması yapılacak. İnşallah bunun da 2017 yılında gerçekleştirileceğine inanıyorum. Bu toplulaştırma olursa buraya yol yapılması da daha kolay olacak.
“EDİRNE'YE KÜLTÜR VE KONGRE MERKEZİ KAZANDIRACAĞIZ”

Dördüncüsü Edirne Kültür ve Kongre Merkezi’ydi. Edirne bir turizm kentidir. Turizm ile sesimizi duyurmaya, gelirlerimizi oradan almaya çalışıyoruz. Fakat ne kongre merkezimiz ve ne de büyük bir kültür merkezimiz var. Daha önce Açık Cezaevi’nin yanına yer olarak tahsisi yapılmış. Bir an önce bunu da kazandırmak için de Sayın Başbakanımıza görüşlerimizi söyledik. Kültür Bakanlığı ile bunu da görüştük. Onların da çok büyük desteği olacak. Herhalde en kısa zamanda Edirne’ye bir Kültür ve Kongre Merkezi kazandıracağız.

“KÖPRÜYÜ ARALIK AYI İÇİNDE AÇIYORUZ”

Bir de 2 bin 200 metrelik Karaağaç Köprüsü var. Köprü değil de viyadük aslında. Türkiye’nin en büyük ikinci viyadüğüdür. O da çok şükür tamamlanmak üzere. Birkaç defa söz vermemize rağmen açılışını gerçekleştiremedik. Sayın Bakanımız söz verdi, hatta mahcubiyetini dile getirdi. İnşallah 15 güne kadar köprünün inşaatı bitecek. Bir aksilik olmazsa Aralık ayı içerisinde Bakanlarımızın da katılımıyla Karaağaç bağlantı köprüsünü açıyoruz. Edirne’ye hayırlı olsun diyorum. Geç oldu ama oldu. Bundan da çok mutluyuz.

“YOĞUN BAKIMDAKİ HASTA YAKINLARI İÇİN ODA OLUŞTURULACAK”

Bir müjde daha vermek istiyorum. Hastanelerin yoğun bakımlarında yatan hasta yakınlarının, hastalarıyla görüşememe, onlardan bilgi alamama gibi bir sıkıntıları vardı. 7 tane il, pilot il seçildi. Bunlardan biri de Edirne’dir. Bundan sonra yoğun bakım üniteleri önünde bir oda oluşturulacak. Odanın içinde bir hemşire ya da bir sağlık görevlisi olacak. Hasta yakınına orada çay ya da ikramda bulunulacak. Hasta yakını gününü ayakta geçirsin istemiyoruz. Rahat bir şekilde çayını, kahvesini içerek istediği anda hastasıyla ilgili bilgi alabilsin. En kısa zamanda bu uygulamayı Devlet Hastanesi’nde başlıyoruz.”

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30