banner78
banner25

Edirne'de terör örgütüne büyük darbe!
Edirne’de faaliyetlerini sürdürme gayreti içerisinde olan PKK terör örgütü üyesi oldukları belirlenen 6 kişi Edirne Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalandı.

Önceki akşam Şükrüpaşa Mahallesi İlhami Ertem Caddesi üzerinde bulunan bir marketin giriş kapısı önüne 2 adet Molotof atarak kayıplara karışan saldırganları polis yaptığı titiz çalışma ile kısa süre içinde yakaladı.

Terör örgütünün şehir yapılanmaları doğrultusunda Edirne’de bulunan bazı evlerde şok baskınlar yapan Emniyet Müdürlüğü ekipleri gerçekleşen Molotof saldırısının üzerinden 12 saat geçmeden olayın faillerini yakalamayı başardı.

Dün gece saat 22.00 sıralarında market önüne geldikleri görülen ve ellerinde bulunan iki adet molotofu ateşleyerek market kapısından içeri atan saldırganlar olay yerinden kaçmaya başladılar.Bu sırada markette kasa hesaplarını toplayan çalışanlar market girişinin alev aldığını görünce yangın söndürücülerle alevleri büyümeden söndürmeyi başararak kontrol altına aldılar.

Ola yerine kısa sürede gelen çok sayıda polis çevrede başlattıkları geniş çaplı arama ve market güvenlik kameralarından elde ettikleri görüntüler ışığında saldırganların iki kişi olduğunu ve kapüşonlu mont giydiklerini belirleyerek eşkaller üzerinde çalışma başlattı.

Olay yerinden yaya olarak kaçtıkları belirlenen saldırganların yakalanması için Mobese kayıtları başta olmak üzere çevrede bulunan bazı iş yerlerine ait kamera görüntüleri sabaha kadar didik didik incelendi ve saldırıyı gerçekleştiren iki şahsın tespiti sağlanarak kaldıkları evlere baskın yapıldı.

Yapılan baskın sırasında PKK terör örgütü üyesi oldukları belirlenen Trakya Üniversite'ndeki çeşitle fakülte ve yüksekokullarda öğrenim gören 4'ü öğrenci ile 2'si inşaatlarda işçi olarak çalışan toplam 6 zanlı yakalanarak gözaltına alındı.

Gün boyu Edirne Emniyet Müdürlüğüne bağlı Terörle Mücadele şubesinde ifadeleri alınan 6 kişinin evinde yapılan aramada terör örgütü ele başı Abdullah Öcalan’a ait çok sayıda resim.poster ve yasa dışı örgüt provokasyonu için kullanılan broşür, Molotof yapımında kullanılan benzin ve bunlar için şişe, gazlı bez,eldiven,olayı gerçekleştirdiklerinde giydikleri kıyafetler ve eğitim kamplarında çekildikleri fotoğraflar ele geçirildi.

Olayın şüphelilerinin önümüzdeki günlerde gerçekleştirilmek üzere eylem hazırlıkları içinde oldukları ve Edirne’yi kana bulamaya çalışarak örgütün kanlı yüzünü ve Edirne’deki varlığını göstermek için hazırlık yaptıkları belirlendi.

Gözaltına alınan 6 kişinin sorgusu Emniyet Müdürlüğünde devam ediyor.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30