banner78
banner25

Edirne'de okul servisleri denetlendi
Edirne Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü, merkezde çalışan okul servislerini denetledi.
Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlü Alpay Erdem, yaptığı açıklamada, eğitim-öğretim döneminin 2. yarısının başlamasıyla okul servis araçlarındaki denetim ve kontrollerin arttırıldığını, kurallara uymayan sürücülere cezai işlem uyguladıklarını belirtti.
Denetimlere resmi memurların yanında sivil memurlarında katıldığını ifade eden Erdem, ''Ekiplerimizce Mart ayına kadar yapılan denetlemelerde eksikliği görülen 24 okul servis aracına Karayolları Trafik Kanunu'nun ilgili maddelerine göre işlem uygulanmıştır. Denetimlerimizde okul servis araçlarında, emniyet kemeri takmayan, yetersiz sürücü belgesi ile okul servis aracı kullanan, 12 yaşından büyük servis aracı ile öğrenci taşıyan, bakım onarım belgesi olmayan 24 sürücüye para cezası kesilmiştir'' dedi.
Erdem, çocuklarını okul servislerine emanet eden velilerinde bazı dikkat etmesi gereken konular olduğunu belirterek, ''Velilerimiz çocuklarını emanet ettikleri servis şoförlerinin trafik sicillerinin temiz olup olmadığına dikkat etsinler. Servis sürücüleri ve rehber personelin eğitimli ve bu konuda gerekli belgelere sahip olup olmadıklarına, araçların yaş ve bakım şartları ile temizlik şartlarına uyulup uyulmadığına baksınlar'' dedi.
Erdem, velilerin servis şoförlerin trafik sicilleriyle ilgili bilgileri, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğüne ait 225 25 00 numaralı telefondan mesai saatleri içerisinde öğrenebileceklerini kaydetti.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30