banner78
banner25

Edirne perdelerini açıyor!

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin Edirne’nin yeni organizasyonlarla halkın karşısına çıkması gerektiğini savunarak,hayata geçirmeyi düşündükleri projeyi basınla paylaştı.

Valilik toplantı salonunda düzenlen basın toplantısında yapılmak istenen çalışma hakkında bilgi veren Vali Şahin; 1-7 Ekim tarihleri arasında yedi Balkan ülkesini kapsayan ve 150 filmi Edirnelilerle buluşturmayı hedeflediklerini belirterek Türkiye’de bazı illerin düzenledikleri film festivalleri ile adının duyrulduğunu, Edirne’nin de bundan böyle düzenlenecek olan film festivali ile adının anılmasının mümkün olduğunu kaydetti.

İlk etapta kendisine sunulan proje kapsamında ümidinin olmadığını ancak ilerleyen süreçte ortaya somut bir şeylerin çıkması ile umutlarının arttığını belirten Vali Şahin “Çalışmalarımızı 5 aydır devam ettiriyoruz. Yedi Balkan ülkesinin bu işe yaklaşık 150 filmle katılması bekleniyor. Film festivali başlamadan önce Uluslararası Edirne Film Festivali ekibi, bu ülkelerde stantlar açarak, tanıtımlar yapacak. Bu işe Edirne’nin sahip çıkması lazım. Film festivalimizde dünyaca ünlü iki oyuncu Edirne 'ye getirilecek. Oyuncular halkla kaynaşacak. Bu kapsamda Türkiye 'den yönetmenler, senaristler, sinema oyuncuları ve eleştirmenler Edirne 'ye davet edilecek. Sadece kent merkezinde değil Keşan ve Uzunköprü ilçelerinde açık hava niteliğinde sinema gösterimleri yapılacak”diyerek gösterime girecek olan filmlerin Televizyonda, internette yayınlanmamış ve Dvd’si çıkmamış filmler olacağını kaydetti.

Festival organizasyonu kapsamında çalışan ekibin Valilik binasında istihdam edildiği,telefon ve benzeri hizmetlerle ilgili alt yapının kendilerine sunulduğu ve ilerleyen günlerde birde binek araç tahsisinin yapılacağı ifade edildi.
film festivali basın toplantısı

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30