banner78
banner25

Edirne ciğeri AB'ye girdi!

Edirneli ciğerci ustası Niyazi Yavuz’un yanında bir ay gibi kısa bir süre haftada bir gün kurs gören Gümülcineli işletmeci Fikret Mustafa yeni iş yerini çok sayıda davetlinin katılımıyla hizmete soktu. Gümülcine Türk Gençler Birliği yakınında bulunan sokak üzerinde  "King Food Sofram" adlı işyerini hizmete sokan Fikret Mustafa meşhur Edirne ciğerinin tat ve kokusunu Gümülcine caddelerine yayarak bir ilke imza attı.Yunanistan’da ilk kez bir işletmecinin açtığı iş yerinde AB standartlarında meşhur Edirne Tava ciğeri satışı yapıldı.Yunan yetkililerin ilk olarak satışı konusunda tereddütleri olduğu meşhur tava ciğerimiz AB Gıda Mevzuatına göre uygun görülerek satışında bir sakınca olmadığı gerekçesi ile onay aldı.

Hijyenin ön planda olduğu iş yerinde tıpkı Edirne’deki gibi hazırlanan tezgah ile satışı ve servisi yapılan Edirne Tava Ciğeri açılışın yapılacağı saatlerde tavaya atılınca çevreye yaydığı konu ile çok sayıda Batı Trakyalı soydaş ve Yunanlının açılışın yapılacağı iş yerinin önüne gelmesine neden oldu.

Açılış nedeni ile bedava satış yapan iş yeri sahibi Fikret Mustafa, müşterilerine açılış nedeni ile birde sürpriz yaptı.Edirne ciğerinin servisi ve sunumu “Edirneli ciğerci ustasının eline yakışır” diyen Mustafa; kurs aldığı ustası Niyazi Yavuz’u davet ederek Gümülcinelilere sürpriz yaptı ve ilk ateşi ustanın yakmasını istedi.

Tavaya ilk ateşi vermeden önce okunan dualar ve yapılan konuşmalar eşliğinde açılış gerçekleşti.Açılışta konuşan ciğerci ustası Niyazi Yavuz 32 yıldan buyana esnaflık hayatının içinde olduğunu belirterek Edirne tava ciğerinin yayılması ve yaşatılması için tüm esnaf arkadaşları ile hizmet verdiklerini söyledi.Yavuz “Fikret sürekli olarak Edirne’ye gelip gidiyordu.Bu işi yapmak istediğini belirtti ve bizde kendisine yardımcı olduk.Şu an eksikleri olup olmadığını gözlemlemeye geldik.Burada işini ne kadar iyi yaparsa bizide o kadar iyi temsil etmiş olur.Noksan olan her şeyi bir burada tamamlayacağız.Kendisini cesaretinden dolayı kutluyorum”dedi.

İş yeri sahibi Fikret Mustafa ise kurs ve diğer konularda Niyazi ustanın kendisine yardımcı olduğunu belirterek kendisini burada görmekten son derece memnun olduklarını ifade etti ve açılışında kendisini yalnız bırakmayan dostlarına katılımlarından dolayı teşekkür etti.

Gümülcine Seçilmiş Müftülüğü Müftü Yardımcısı Fehim Ahmet’in duası ile yapılan açılışta aralarında çok sayıda Yunanlının da bulunduğu vatandaşlar Edirne ciğerinin tadına bakmak için sıraya girdiler.Açılışa Dostluk, Eşitlik Partisi (DEB) Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş, Doğu Makedonya-Trakya Eyalet Başkan Yardımcısı Mustafa Katrancı, Gümülcine Türk Gençler Birliği (GTGB) Başkanı Koray ile Gümülcine Belediye Başkan Yardımcısı Sibel Mustafaoğlu ile vatandaşlar ve esnaf katıldı.


banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30