banner137
banner25

Edirne Barosu ikinci oldu!

Staj eğitiminde çok önemli bir yeri olan “Kurgusal Duruşma Yarışması”, Türkiye Barolar Birliği TBB Eğitim Merkezi tarafından, “Avukat Stajyerleri Türkiye Kurgusal Duruşma Yarışması”nın elemeleri 18-19 Şubat tarihlerinde Kırklareli İğneada Resort Otelde gerçekleşti.

2014 yılından bu yana düzenli olarak gerçekleşen yarışmalarda ülke genelindeki baraolar tarafından belirlenen avukatlar bir dava dosyasına hazırlanırmışçasına kurgulanan mahkemeye çıkarak savunma yapıyorlar.En iyi savunma stratejilerinin geliştirildiği Kurgusal Duruşmada  stajyer avukatlar Hakim karşısında sınav veriyor.

2017 yılı Kurgusal Duruşma Yarışmasının Marmara elemeleri için 9 Baronun katıldığı elemelerde Tekirdağ Barosu ile kıyasıya mücadele eden Edirne Barosu iki puan farkla yarışmanın ikincisi oldu.

Edirne Barosunun başarılı avukatlarından Gökhan Karakoç’un koçluğunda yarışmaya hazırlanan Edirne Barosu stajyer avukatları Gülfem Simay Kesmen,Aylin Lama ve Faruk Buray Özger üçlüsünden oluşan takım rakibi karşısında büyük mücadele verdi.

Edirne Barosunun bugüne kadar almış olduğu en önemli başarı olarak görülen Kurgusal Duruşma yarışmasının finallerine Marmara Bölgesini temsilen Tekirdağ Barosu katılmaya hak kazanırken, iki puan farkla kaybedilen yarışmanın stajyer avukatlar için önemli bir sıvan olduğu ifade edildi.

Yarışmanın finali ise 15-16 Nisan 2017 tarihleri arasında Ankara’da yapılacak.

 

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30