banner137
banner25

Edirne AFAD'a yeni nesil araç!

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından Edirne’ye özel donanımlı bir araç gönderildi.

Büyük bir ihtiyaç olduğu bilinen ancak uzun zamandır beklenen araç nihayet İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü envanterine kazandırıldı.

İl genelinde bulunan nehir ve göletlerde meydana gelen boğulma olayları ile,yollarda yaşanan trafik kazaları ile,kurtarma operasyonlarında kullanılan ve Edirne’de büyük bir eksiklik olarak görülen yeni nesil orta tonajlı Arama Kurtarma Müdahale aracı bugün ilk defa görücüye çıktı.

Edirne iline geldiği günden buyana AFAD ekipleri tarafından test edilen ve verilen kurslar sayesinde öğrenilmeye çalışılan araç,çalışan personel içinde adeta biçilmiş kaftan.Özellikle Kentsel Arama Kurtarma ve Trafik kazalarına müdahale için dizayn edilen 4x4 araç üzerinde yeni nesil hidrolik kesme-ayırma setleri ve güç üniteleri, jeneratörler, yeni nesil enkaz altı görüntüleme sistemleri, kaldırma yastıkları, 27 ile 11 kiloluk kırıcı ve deliciler, duman tahliye fanı, yeni nesil beton ve demir kesme ekipmanları, çok amaçlı sedye, manuel ekipmanlar, halat fırlatma tüfeği,aydınlatma balonu,ışık kulesi,360 derece dönebilen ve kayıt yapabilen kamera sistemi,dinleme ve izleme için edoskopik kamera bulunuyor.

Meydana gelen bir olaya intikal için daha önceden zaman zaman zorluklar yaşayan ve ekipman anlamında da zayıf kalan AFAD ekipleri bundan böyle dört dörtlük bu araç sayesinde olası olaylara anında ve sağlıklı bir şekilde müdahale edebilecekler.

1 milyon TL’ye mal olan tam donanımlı yeni nesil orta tonajlı Arama Kurtarma Müdahale aracına alternatif olarak ta ilerleyen günlerde bir aracın daha gönderileceği ve 10 personelden oluşan AFAD ekibini bundan böyle daha etkin olacağı ifade edildi.
Bilindiği gibi AFAD ekipleri çok sayıda olaya müdahale etmiş ve kıt imkanlara rağmen başarıdan ödün vermemişlerdi.AFAD Edirne ekiplerinin mülteci kurtarma,boğulma olayları ve trafik kazaları olaylarında çok sayıda başarılı operasyonu sonuçlandırdığı biliniyor.





 

 

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30