banner78
banner25

Edirne adı tır kuyrukları ile anılmayacak
 Sağlık Bakanı ve Edirne Milletvekili Dr. Mehmet Müezzinoğlu  Edirne'de bir dizi açılış gerçekleştirdi. Uzun yıllardır Edirne'nin gündeminde olan ve Kapıkule'ye yapılması plânlanan Tır Parkı'nın açılışını yapan Müezzinoğlu buradan sonra Trakya Üniversitesi (T.Ü.) Balkan Yerleşkesi'nde yapılacak olan İlahiyet Fakültesi'nin temelini atıp, Diş Hekimliği Fakültesi bünyesinde bulunan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'ni açtı.

Bakan Müezzinoğlu Edirne programına sabah saatlerinde Kapıkule Gümrük Kapısı'nda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Uluslararası Nakliyeciler Birliği ve Gümrük ve Turizm İşletmeleri (GTİ) ortaklığında yapılacak olan Tır Parkı'nın temel atma törenine katılarak başladı. TOBB Yönetim Kurulu Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Belediye Başkanı Recep Gürkan, GTİ Yönetim Kurulu Başkanı M.Arif Parmaksız ve Edirne merkez ve ilçelerinden çok sayıda oda ve borsa başkanının katıldığı törende ilk konuşmayı GTİ Başkanı Parmaksız yaptı.

PARMAKSIZ: “SÜRÜCÜLER KENDİ EVLERİNDE GİBİ KONAKLAYACAKLAR”

Parmaksız, buradaki konuşmasında 93 bin metrekare alana kurulacak ve 276 Tır kapasitesine sahip olacak tesisin, Dünya'nın en önemli gümrük kapılarından olan Kapıkule'yi tamamlayacı bir unsur olduğunu belirterek şunları söyledi;

“Tır Parkı uzun zamandır Tır sürücülerimiz, ihracatçılar ve Edirne halkı için önemli bir ihtiyaçtı. Bu sebeple bugün bu tesisimizin temelini atmaktan GTİ olarak gurur duyuyoruz. Tesisimizde işletmekte olduğumuz Kapıkule Gümrük Kapısı ve diğer tesislerimiz gibi burasının da son teknolojiyle donatılmış bir tesis olacağından kimsenin şüphesi olmasın. Sürücülerimiz bu tesiste kendi evlerindeki gibi konaklayıp, bütün ihtiyaçlarını karşılayabilecek ve sınır geçişlerinde yaşanan bekleme süresini konforlu bir ortamda geçirebileceklerdir. En önemlisi ise bekleme süreleri, elektronik cihazlarla takip edilebilecek.”

Açılışta daha sonra Belediye Başkanı Recep Gürkan ve Vali Dursun Ali Şahin de Tır Parkı'nın önemine dikkat çekerken TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ise 2009 yılında modernize edip tekrar hizmete açtıkları Kapıkule'yi işaret ederek,

“Aslında biz 2009 yılından bu yana bugünü bekliyoruz. Bu tesisi hayata geçirmek için çabalıyoruz. Ne yazık ki, 6 yıldır bunu başaramadık. Kamuoyunu buna ikna edemedik. Ama bugün anlayış farkı ortaya çıktı. Başta büyük desteği olan Sayın bakanımıza, valimize, belediye başkanımıza, Edirne’nin geleceğini iyi okumanın, pozitif yaklaşmanın katkılarıyla bugün çok şükür temel atma noktasına geldik. Bu kapsamda huzurlarınızda sayın bakanımıza, valimize, belediye başkanımıza şu görüntüden inşallah 4 ay sonra Türkiye’yi kurtaracakları için kendilerine teşekkür ediyorum.

HİSARCIKLIOĞLU: “ÇAĞ DIŞI MANZARA SONA ERECEK”

Kapıkule'nin dünyanın ikinci büyük kara sınır kapısı olduğunu hatırlatan ve 2014 yılında Kapıkule’den toplam 480 bin TIR geçiş yapıldığını vurgulayan Hisarcıklıoğlu şöyle devam etti; “Yani Kapıkule Türkiye’nin ihracatının ve dış ticaretinin yükünü çekmiş. Zaman zaman hepiniz şahit oluyorsunuz. Hafta sonu televizyonlarda haber olan konu Kapıkule’de kilometrelerce bekleyen TIR kuyruklarıdır. Bu TIR kuyrukları hem TIR sürücülerini, hem diğer araçları hem de Edirnelileri sıkıntıya sokuyordu. TIR sürücülerimiz yazın sıcakta, kışın soğukta eziyet çekiyorlardı. Mallarımızı Avrupa ülkelerine taşıyan şöförlerimiz en insani ihtiyaçlarını bile maalesef gideremiyordu. Allah aşkına üç dört gün bir yerde beklemek zorunda kalacaksınız ama lavabo ihtiyacını giderebilecek bir yer yoktu. Çok açık söylüyorum. Bu çağ dışı görüntü ne ülkemize, ne Edirne’ye bir Türkiye’nin batıya açılan kapısına yakışmıyor. Ama artık temelini atacağımız bu tesisle birlikte bu görüntüler inşallah sona erecek. Bu çağdışı manzara sona erecek.

OTOMASYON SİSTEMİ İLE ÇALIŞACAK

TIR’larımız Avrupalı muadilleriyle aynı standartlarda modern bir parka kavuşacak. TIR parkı, otomasyon sistemi ile çalışacak. Parka giren her şöfor eline alacağı çağrı cihazı ile bu cihaza park edeceği yeri görecek. Parkta yer aramayacak. Ve çağrı cihazı ile ne zaman yola çıkacağını görebilecek. Kendisine sıra yaklaştığı zaman çağrı cihazı uyarı verecek. Şoförlerimiz için duş dahil olmak üzere her türlü ihtiyaçlarını giderebilecek mekanlar bu tesiste olacak.

Tüm bunlar sayesinde bu kuyruklardan dolayı üçüncü dünya devleti görüntüsünden modern bir dünya devleti görüntüsüne geçmiş olacağız. İnşallah bu TIR parkı tesisi 4 ay içerisinde tamamlamayı planlıyoruz.”

Açılışta son olarak konuşan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ise

ortak aklın ve ortak hedefin peşinde koşma adına gecikmiş bir başarıya imza atıldığını belirtti. Bakan Müezzinoğlu, ülke insanının ihtiyaçlarının önünde öncülük yapabilmeni önemli olduğunu ve bunda Edirne'nin vizyonunun da büyük rôl oynadığını kaydetti. Müezzinoğlu şöyle konuştu;

“Üniversitesi ile özel sektörüyle, kamusuyla ortak aklın ve ortak hedefin peşinde koşarak bunları başaracağımıza inanıyorum. Alt yapı oluştu. Şükürler olsun belediyesiyle vilayetiyle, siyasetiyle, sivil dinamikleriyle artık belirli ve ortak hedeflerin peşinde koşmayı başarabiliyoruz. Bu bize yeni yeni başarılar getirecek. Tabii, Edirne’nin bu süreçlerde Karaağaç köprüsü ile inşallah 2-3 ay içerisinde onun da hizmete girmesiyle, hastaneleriyle, üniversite dinamikleriyle, sağlık turizminde yeni alt yapıların oluşmasıyla yeni vizyonları da yakalamış olacak.

MÜEZZİNOĞLU: “ÇÖZÜM SÜRECİNİ MİLLETÇE BAŞARABİLİRİZ”

Millete hizmetin merkeze alınması gerektiğini söyleyen ve Türkiye'nin istikrarlı ve önemli bir yolculuk yaptığını vurgulayan Bakan Müezzinoğlu konuşmasına çözüm sürecine değinerek devam etti. Müezzinoğlu şunları söyledi;

“Biz artık bedel ödeyen değil, birlikte zenginliklerin peşinde koşan, birlikte medeniyetin peşinde koşan, birlikte kazanan birlikte dünyaya örnek projeler üreten, dünyanın örnek gösterdiği bir millet, bir ülke hedefine beraber koşabiliriz. 77 milyon ülke insanının kardeşliği ile koşabiliriz. Bu anlamda dün Türkiye kamuoyuna ve dünya kamuoyuna açıklanan ilk adım bence ülkemizin geleceği adına var olacağımız bir adım. Ama bunu milletçe başarabiliriz. Bunu biz tarihi geçmişte başardık. Çanakkale mücadelesinde başardık. Çanakkale geçilmez diyerek bu mücadeleyi 100 yıl önce verdik ve başarı ile sonuçlandırdık. Bu milletin kardeşliği asla parçalanmaz. Asla bölünmez. 78 milyonun kardeşliğini yeniden başarabiliriz.”

MÜEZZİNOĞLU: “BARIŞI VE KARDEŞLİĞİ SAHİPLENMELİYİZ”

Silahı bırakarak, terörden vazgeçerek, birliktelikten güç doğar anlayışı ile çözüm sürecinin başarılacağına inandığını belirten Müezzinoğlu, umudun var olarak devam ettiğinin altını çizdi. Bakan Müezzinoğlu şöyle devam etti;

“Bu umuda güçlü şekilde sahip çıkmalıyız. Barışa ve kardeşliğe güçlü bir sahiplenmeyi birlikte başarabilmeliyiz. Bunu; 'Edirne’ye de ne kadar kardeşlik duygusu güçlü olabilirse Hakkari’yi de o kadar önemseyen, Edirne’nin sokakları ne kadar huzurlu ve güvenli ise Hakkari’nin de her sokağı o kadar güvenli ve huzurlu' diyerek başarabiliriz. Edirne'de Ayyıldızlı bayrak ne kadar güçlü dalgalanibiliyorsa Hakkari’de, Batman’da, Şırnak’ta Yüksekova’da bu bayrak o kadar saygın o kadar güçlü dalgalanabilmelidir. İnşallah bu anlamda önümüzdeki süreçte sağduyu, sabır, azim ve gayretle ama diğer taraftan da cesaretle bu ülke insanının kardeşliğini başarı ile sonuçlandıracak ve bu çözüm süreci artık 2023 vizyonunda Türkiye’nin dünyaya yeniden ben de varım dediği süreçle güçlü yolculuğun alt yapısını oluşturacaktır.”


banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30