banner78
banner25

e-nabız sistemi geliyor!

Bazı açılışlar için Edirne’ye gelen Sağlık Bakanı Dr.Mehmet Müezzinoğlu İmam Hatip Lisesi açılış töreninde Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile beraber ortak bir protokol imzaladı.

İmzalanan protokole yaptığı açılış konuşmasında kürsüde değinen Sağlık Bakanı Dr.Mehmet Müezzinoğlu Bakanlık olarak yeni bir uygulamayı hayata geçireceklerini söyleyerek eğitim ve öğretim çağındaki çocukların hastalıklarının e-nabız sistemi sayesinde an ve an kontrol altında tutulabileceğini söyledi.

Bakan Müezzinoğlu “e-Nabız TC. numarasıyla girebileceğiniz ve banka kredi kartı gibi şifrenizi alabileceğiniz bir sistem. O şifreyle bütün sağlık bilgileriniz, sağlıkla ilgili arşiviniz o telefonunuzda olacak. Bütün bilgileriniz cebinizde olacak.Hangi doktora gittiniz,hangi tetkikler yapıldı,ne tedavi uygulandı? Nereye giderseniz gidin sizin şifrenizde kayıtlı olacak. Hamile anne bilgi mi almak istiyor, oradan hamileliğiyle ilgili bilgi alacak. Şeker hastası bir vatandaş bilgi mi edinmek istiyor. En ileri tıbbi bilgiyi oradan edinecek. e- Nabız sizin sağlık danışmanınız ve sağlık destek unsurunuz olacak”şeklinde konuştu.

Okullarda yaşanan bulaşıcı hastalıkları anında bloke edebilmek ve yayılmasını önlemek adına oluşturulan bir sistem sayesinde Sağlık Bakanlığının veritabanı ile Milli Eğitim Bakanlığının veri tabanlarını ortak kullanılarak hastalanan öğrenciyi anında takip edebileceklerini belirten Bakan Müezzinoğlu Zaman zaman gribal enfeksiyonlar veya yaygın hastalıklarla karşılaşıyoruz. Bu okulun 5-B sınıfında herhangi bir çocuğumuza grip teşhisi koyduğumuz zaman o grip teşhisi hemen Milli Eğitim'e gidiyor. Milli Eğitim'den aile hekimliğine, toplum sağlığına gidiyor. Biz bu okulda hangi sınıfta gripli bir çocuğumuz var, o gripli çocuğumuz o sınıfa bulaştırmış olma ihtimaliyle burada gerekli tedbirleri alıyoruz. Bu çocuğumuz hangi servisle yolculuk yapıyor, o servisi kontrole alıyoruz. Bu çocuk hangi ailede, o aileye destek veriyoruz. Dolayısıyla viritük hastalıkları yayılmasına, okulların tatil olmasına fırsat vermeden noktasal iletişimi, noktasal bilgiyi Milli Eğitim'le paylaşarak hızlı tedbirleri alabilecek alt yapıyı kurduk”diyerek ilerleyen günlerde bunun Diyanet İşleri Başkanlığı,Türkiye Futbol Federasyonu ve Basketbol Federasyonunu da kapsayacağını belirtti.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30