banner78
banner25

Duvara yazı yazan yandı!

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin;kentte giderek artan tarihi eserlerin duvarlarına yazı yazılması olayına tepki gösterdi.

Edirne Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Çocuk Şube Müdürlüğü ek hizmet binası açılışında konuşan Vali Şahin’in Şube Müdürü ile arasında geçen diyalog,çocuk yaştaki kişilerin ellerindeki sprey boyalarla tarihi eserlerin duvarlarına yazı yazmamaları konusunda olan tepkisini ortaya çıkardı.

Edirne’de bulunan bir çok tarihi eserin duvarında değişik içerikte yazılar yazıyor olması Vali Şahin’in tepkisine neden oldu.Özellikle çocuk yaştaki kişilerin bu tür girişimlerde olmasından dolayı,Çocuk Şube Müdürü Alptekin Özgen'i uyaran ve gerekenin yapılması talimatını veren Vali Şahin müdürlük binası ziyaretinde “İlk iş olarak senden duvara yazı yazanların tespitini istiyorum. Yoksa bu bina haram olur, söyleyeyim. Tarihi binalara yazı yazan çocukları ıslah etmek lazım”şeklinde çıkışması Şahin’in hassasiyetini gözler önüne serdi.

Konu üzerine gazetecilerin sorularını yanıtlayan Vali Şahin cezaların caydırıcı nitelikte olduğunu ancak istenmesi durumunda en ağır cezayı dahi duvara yazı yazılmasından dolayı verebileceklerini kaydetti.

Cami,çeşme ve tarihi eserlerin duvarlarına yazı yazılmaması konusunda basını karşısına alan ve ailelere seslenen Vali Şahin “Çocukların yapmış olduğu en büyük suçlardan biri de tarihi eserlerin de aralarında bulunduğu duvarlara gelişigüzel yazı yazmak. Hakikaten insan üzülüyor. Bazı duvarlarda görüp polis arkadaşları uyardım hemen yakaladılar. Ama dedim ki 'ailelerini uyarın'. Kabahat açısından suç olsa da, eğer istersek para cezası o aileyi yıkacak kadar para cezası dahi verebilir. Özellikle tarihi eserlerin, çeşmelerin her tarafına yazılmış, çeşmelikten çıkmış. O 400 senelik çeşmeliğini bırakmış, duvarları bir yazı tahtası haline gelmiş olması gerçekten hoş olmayan bir durum”dedi ve ailelerin çocuklarına sahip çıkması gerektiğinin altını çizdi.Öte yandan Vali Şahin vatandaşlarında bu tür yazı yazan kişilerin görülmesi durumunda polise haber vermelerini talep etti. 

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30