banner78
banner25

Duvar çöktü beş araç zarar gördü!

Edirne’de gece geç saatlerde başlayan sağanak yağış aralıksız olarak yağmaya devam ediyor.Yeni yerleşim bölgesinde ve kent merkezinde bulunan çok sayıda cadde yağışın etkisinden dereye dönerken,yoğun yağmur yağışından dolayı bazı binaların istinat duvarlarında çökme meydana geldi.

Şükrüpaşa mahallesinde bulunan iki binanın bahçe duvarlarında meydana gelen çökmeden dolayı Elit Yaşam sitesinde dört araç, Başar sitesinde ise bir araç yıkılan duvarın altında kaldı.Şans eseri kimsenin araçta olmadığı olayda araçlarda büyük çapta maddi hasar meydana geldi.

Apartman sakinleri yeni yapılan sitelerin gelişi güzel yapıldığını ve yağmur sularını tahliye edecek yerlerin bırakılmadığını söyleyerek yağmurun basıncına duvarların dayanamayarak çöktüğünü kaydettiler.

Çok sayıda binanın bodrum katını basan yağmur suyunun zaman zaman kanalizasyon tepmesi sonucu birbirine karıştığı ve binaların ve caddelerin kanalizasyon suyuna koktuğu görüldü.

Öte yandan yağmur yağışı Uzunköprü ilçesinde de çok sayıda ekili alanın sular altında kalmasına neden oldu.Bazı köylerde evleri su basarken bazı köy yollarının yağmur yağışından dolayı kapandığı ve ulaşımın sağlanamadığı belirtildi.

Uzunköprü girişinde aracı ile yoldan çıkan bir kişi yağmur sularına kapılarak ergene nehri yakınlarında suyun ortasında mahsur kaldı.AFAD ve EDAK ekipleri tarafından kurtarılmak istenen kişinin aracının üzerinde beklediği ancak kendisine ulaşmakta güçlük çekildiği belirtildi.Yetkililer sel suyunda kalan kişinin aracını terk etmemesi gerektiğini ter etmesi durumunda sel sularına kapılıp yaşamını riske edebileceğini belirttiler. Bölgede bulunan Beykonak barajında ise su seviyesinin alarm düzeyinde olduğu ve kapaklarını açılarak su salınımının yapılacağı yetkililer tarafından söylenirken yapılacak bu işleminde riskli olduğuna dikkat çekildi.



banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30