banner78
banner25

Dünyanın en hızlısı Edirne'de!

Dünyanın en hızlı bayan atleti Carmelita Jeter özel bir gıda firmasının davetlisi olarak Edirne’ye geldi.

2011 yılında düzenlenen bir yarışmada 100 metreyi 10.64 saniye gibi bir zamanla koşan ve dünyanın en hızlı koşan bayanı olarak tarihe adını yazdıran 35 yaşındaki Amerikalı bayan atlet Carmelita Jeter Edirne’de Şüküpaşa atletizm pistinde öğrencilerle bir araya geldi.

Özel bir gıda firmasının davetlisi olarak Edirne’ye gelen ve çocuklara atletizm sporunu sevdirmek adına daveti kabul eden Jeter atletizm pistinde kendisini bekleyen çok sayıda çocuk ile bir araya geldi ve rüzgar gibi hızlı bir atlet olmanın püf noktalarını anlatarak çocuklara kısa bir gösteri yarışı yaptı.

Atletizme gönül veren çocuklarla bir araya gelen Jeter sempatik hareketleriyle dikkat çekerek çocukların gönlünde taht kurdu.

8 ila 12 yaş arasında çocuklarla kısa mesafede koşu yapan ve onlara moral veren ünlü atlet Jeter koşu sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayarak başarısının sırrının temelinde çok çalışmak ve asla pes etmemek olduğunu kaydetti.

Soy isminin Jeter olmasının “jet gibi”anlamını taşıdığını ve kendisine nasıl bir feyz oluşturduğu sorusunun sorulması üzerine Jeter “ben bu konuda soy ismimden çok ilham almıştım.Ve buna yakışan bir sporcu olarak bugün bu başarımı elde ettim”dedi.

Atletizm sporunun temelinde çok çalışmak olduğunu belirten Jeter “gündelik yaşamda sürekli hareket halinde olmanız ve sürekli spor yapmanız gerekli. Bu basketbol olabilir bir başka spor dalı olabilir, sürekli çalışmanız ve mutlaka bir şeyle meşgul olmanız gerekiyor”diyerek hiç biz zaman mücadelenin bırakılmaması ve pes edilmemsi gerektiğini hatırlattı.

Türk çocuklarının durumu hakkında yorum yapan ünlü atlet “Türk çocuklarında olması gereken en önemli üç özellik var.Türk çocukları bu konuda çok istekli.beni gördüklerinde attıkları çığlık zaten bunun göstergesiydi.Zaten bu sporda olması gereken en önemli unsur istekli olması ve Türk çocukları fizik olarak atletik bir yapıya sahipler ve mükemmel kimlikleri var”dedi.

Carmelita Jeter günün koşusunu ise Şevval Nur Kaba isimli küçük bir sporcu ile yaptı.Minik sporcu dünyanın en hızlı bayan sporcusu ile aynı pistte olmaktan son derece mutlu olduğunu belirterek büyüdüğü zaman kendisinin de ünlü bir sporcu olacağını ifade etti.


banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30