banner78
banner25

DSİ'den Trakya'ya 814 milyon TL

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın, son 10 yıllık dönemde Trakya'ya 814 milyon 640 bin liralık yatırım gerçekleştirdiği bildirildi.
Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Trakya'da 13'ü baraj ve gölet olmak üzere 44 tesisin yapımını tamamladığı belirtildi.
Bölgeye son 10 yıllık dönemde toplam 814 milyon 640 bin liralık yatırım yapıldığı kaydedilen açıklamada, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü'nce 2003-2012 döneminde Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli'de yapılan yatırımlarla 650 bin dekar toprağın sulama imkanına kavuşturulduğu, 23 milyon metreküp içme-kullanma ve sanayi suyunun da temin edildiği ifade edildi.
Ergene Havza Koruma Eylem Planı kapsamında hayata geçirilmesi planlanan ve toplam maliyeti yaklaşık 2,5 milyar lira olan çeşitli iş kalemlerinde de 73 ayrı proje için çalışma yapıldığı kaydedildi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30