banner78
banner25

Dr.Dilek Tucer'e plaket!
Türkiye Tabipler Odası, Türkiye Tabipler Birliği, İstanbul Tabip Odası ve Edirneli meslek örgütleri ve odaları temsilcileriyle birlikte Edirne Tabip Odası'nda Dr. Dilek Tucer'in Ergene Nehri ile ilgili açıklamalarından sonra görevden uzaklaştırılması ve geri iade edilmesi sürecine dair bir basın açıklaması gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen toplantıda ayrıca Doktor Dilek Tucer'e bir de plaket verildi.

Edirne Tabip Odası Başkanı Ertuğrul Tanrıkulu, İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Samet Mengüç, Türk Tabipler Birliği 2'inci Başkanı Dr. Raşit Tükel, Türk Tabipler Birliği MK Üyesi Dr. Hüseyin Demirdizen, Tekirdağ Tabip Odası Başkanı Dr. Yücel Ayaz, İnşaat Mühendisleri Odası TMMOB il temsilcisi Nihat Çolak, diğer oda başkanları, meslek örgütleri ve sivil toplum kuruluşlarının katıldığı toplantıda Edirne'de son 10 gündür yaşanan ve Doktor Dilek Tucer'in görevine iade edilmesiyle sonuçlanan süreç değerlendirildi.

Yaşanan bu süreci yaptığı kısa bir konuşmayla değerlendiren Edirne Tabip Odası Başkanı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu Doktor Dilek Tucer'in görevine iade edilme sürecinde oluşan kamuoyunun etkisine dikkat çekerek şöyle konuştu:

“Ne yazıkki Doktor Dilek hanımın başına gelen ve hoş olmayan bu olayla ilgili olarakta çok güzel bir kamuoyu oluştu. Edirne halkı ve Edirne'de yaşayan insanlar gerçekten çok önemli bir görev yaptılar ve bu çok önemli bir karşılık buldu. Demekki Türkiye'de son yıllarda ne yazıkki halkla belli meslek gruplarının çatıştırılmaya ve buradan bir sonuç çıkarmaya çalışılan politikaların kesinlikle tutmadığı anlaşıldı. Biz hekimler naif ve kırılgan insanlarız herşeyden önce. Çünkü görevimiz itibariyle herşeyden önce insanların sağlığıyla uğraşırken onların titizlikle korumak isteriz sağlıklarını. Burada Doktor Dilek hanım çok önemli, hepimizin malûmu olan çok önemli bir uyarıyı yaptı ve sadece 'Kral çıplak' dedi ve dedi ki 'Ben klinisyen olarak görüyorum ki son yıllardır bir artış var bazı hastalıklarda, bunların önlemi alınmalı' dedi. Önlem alınması gerekirken ne yazıkki uyaran arkadaşımız alelacele hiç haketmediği ve gerçekten çok acımasızca görevinden açığa alındı. Bu olaydan sonra Edirne halkının, diğer hekim arkadaşlarımızın ve meslek oda ve örgütlerimizin sahip çıkmasından sonra artık akşamları daha rahat uyuyorlar ve daha mutlu bir şekilde polikliniklerine, ameliyathanelerine girebiliyorlar.

Türk Tabipleri Birliği 2'inci Başkanı Dr. Raşit Tükel ise, yaşanan olayın kendilerini çok üzdüğünü ama sonucunda oluşan dayanışma ve birlikteliğin umut verici olduğuna işaret ederek: “Bu ülkenin muktedirleri, bu ülkenin hekimlerini sağlık haklarını savundukları için vatandaşlarımızı sağlık tehditleri ve risklerine karşı uyardıkları için halkı kışkırtmaya kalktıkları için suçluyorlar. Ülke ekonomisini baltalama şeklinde ifadeler kullanıyorlar. Buna karşılık sokakta sağlık hizmeti verdikleri, insanların ızdırabını azaltmaya çalıştıkları, yaralarını sarmaya çalıştıkları içinde hekimler hakkında suç duyurusunda bulunuyorlar.”

DR. RAŞİT TÜLEK: “MESLEKTAŞLARIMIZIN YANINDA OLACAĞIZ”

Ergene hakkındaki bilimsel çalışmalara değinerek sözlerine devam eden Dr. Tülek: “Çalışmalar şunu gösteriyor, ağır metaller gerek doğal yaşamı, gerek insan yaşamını tehdit eden bir kirlilik nedenidir ve Ergene'nin suyundun toksik ve kanserojen içeren ağır metaller vardır. Bu kirlilik tarımsal arazi dahil olmak üzere toprakta birikmektedir. Ağır metal zehirlenmesi bu bölgede yaşanlarda, özellikle nehre yakın bölgelerde yaşayanlarda daha yüksek oranlardadır. Ağır metal kirliliği nehir balıklarına ve pirinçlere yansımıştır, ağır metal kirliliği kanserli dokularda tespit edilmiştir, kanserleri hastaların birinci derece yakınlarında normal popülasyona göre daha yüksektir. Bunların hepsi bilimsel çalışmalar. Bir kısmı Trakya Üniversitesi'nde, bir kısmı çeşitli dergilerde yayınlanmış, hepsi bilimsel gerekçelere dayanıyor. Bunların en temel şekilde bir önlem alınması adına açıklama yapılması ise bir soruşturmayla görevden alınmayla sonuçlanıyor. Uyarı görevimizi sürdüreceğiz, meslektaşlarımızın yanında olacağız.” dedi.

DR. HÜSEYİN DEMİRDİZEN: “TUCER'İN ÖDÜLLENDİRİLMESİ GEREK”

Doktor Dilek Tucer'in insanların sağlığını tehdit eden bir unsuru dile getirdiği için ödüllendirilmesi gerektiğini söyleyen Türk Tabipler Birliği MK Üyesi Dr. Hüseyin Demirdizen ise:

“Bu neden büyütülüp toplumun görebileceği bir farkındalık olması gerekirken suç olabiliyor? Biliyoruz niçin olduğunu, çünkü iktidar edenler Dünya'daki herşeyi ve insan sağlığına dair herşeye bir kâr gözüyle bakıyor. Eğerki eğer bir faaliyetiniz bu kârı, rantı bu ekonomik değeri tehdit ediyorsa o zaman tehlikeli bir iş yapmış oluyorsunuz.” şeklinde konuştu.

Tucer'e destek veren bir diğer isim olan İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Samet Mengüç ise hekimliğin 500 yıllık bir hekimlik değer yargıları olduğunu belirterek: Bu yargılar bir günde verilmiş bir karar değildir. Oturup masa başında yazılmış bir duruş değildir. İstanbul Tabip Odası olarak desteklediğimiz göstermek için buradayız” dedi.

Toplantıda daha sonra Tekirdağ Tabip Odası Başkanı Dr. Yücel Ayaz konuşurken, insan sağlığını tehdit eden durumları gördüklerini ve herkesin görmesini sağlayacaklarını belirterek: “Buna duyarsız kalanları uyaracağız, uyarmak bizim görevimiz. Görevden alınsakta uyaracağız, vatandaşı ve çocuklarımızı korumak zorundayız.” ifadelerini kullandı.

Toplantının sonunda annesinin rahatsızlığı dolayısı geç katılan Doktor Dilek Tucer'e Edirne Tabip Odası tarafından bir plaket verildi. 

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30