banner137
banner25

Devlet Hastanesinde bir ilk !
Edirne Devlet Hastanesinde bir ilk gerçekleştirildi.Uzman kadroları ile son yıllarda dikkat çeken ve Sağlık Bakanlığı tarafından da yapılan bir takım iyileştirmeler sonrasında Devlet Hastaneleri arasında en iyi yeri alan Edirne Devlet Hastanesinde önceki akşam bir ilk gerçekleştirildi ve yaşamını yitiren bir hastanın organları başka hastalara hayat vermek adına alınarak ihtiyacı olan hastalara gönderildi.
Bir süredir tedavi gördüğü Edirne Devlet Hastanesi yoğun bakım ünitesinde beyin ölümü gerçekleşen 71 yaşındaki S.K. isimli bayan hastanın iki böbreği, karaciğeri ve dalağı alınarak İstanbul ve Ankara’da ki hastalara nakledildi.
Organ bekleyen çok sayıda hastanın bir anda umudu olan 71 yaşındaki S.K.’nın organlarını bağışlamasında ise en büyük rolü Devlet Hastanesi bünyesinde bulunan organ nakil kurulu aldı.Kurul üyeleri hastanın durumunun kötüleşmeye başlamasından sonra S.K. nın yakınları ile temasa geçerek aileye organ bağışının önemini anlattı ve çabaları sonrasında aileyi ikna ederek organ bağışının yapılmasını sağladı.
Onayların alınması sonrasında İstanbul ile bağlantıya geçen Devlet Hastanesi yetkilileri uygun organların alınması için ekibin Edirne’ye gelmesini sağladı ve hazırlanan ortamla beyin ölümü gerçekleşen hastadan karaciğer, böbrek ve dalağın alınmasını sağlayarak organ bekleyenlere umut oldu.Gece saat 03:00 da başlayan ve yaklaşık 3 saat süren operasyon sonrasında alınan organlar İstanbul ve Ankara’da organ bekleyen hastalara götürülmek üzere yola çıkarıldı.
Yapılan tetkikler sonrasında organ bekleyen hastalardan uygun olanlara organların nakledileceği ve 4 kişiye hayat vereceği belirtildi.
Devlet Hastanesi yetkilileri yaptıkları açıklamada organ bağışı konusunda ilk deneyimlerini yaşadıklarını ve ekip olarak Yoğun bakım uzmanları başta olmak üzere, anestezi uzmanları ve genel cerrahları ile operasyona bizzat katılarak organ nakli konusunda beyin ölümü gerçekleşen bir hastadan zaman karşı yarış içinde organların naklini sağladıkların belirttiler.
İstanbul’dan gelen dört kişilik ekibin yetkilileri ise görüntü itibari ile Edirne devlet Hastanesinin zayıf olduğunu ancak teknolojik manada tam donanımlı bir hastanenin sahip olduğu tüm olanaklara sahip olduğunu ve organ nakli konusunda elde edilecek başarı için en iyi olanakların sağlandığını kaydettiler.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30