banner137
banner25

Deveci Handa Yunan ezgileri!
İstanbul Rum bestekarlarının eserlerinin icra edildiği, geleneksel Yunan müziği gecesi Devecihan Kültür Merkezi'nde gerçekleşti. Konseri, Türkiye'de yüksek öğrenim gören Yunanlı öğrenciler verdi. Yunanistan Edirne Konsolosu Ekaterini Varvarigou davetlileri tek tek karşıladı. KIFIDIS Grubunun katkılarıyla Yunanistan Edirne Konsolosluğu tarafından düzenlenen geceye Edirne Vali Yardımcısı Abdullah Aslaner, Edirne İl Kültür ve Turizm Müdürü İrfan Özcan olmak üzere seçkin davetli topluluğu katıldı.
         Gecenin açılış konuşmasını yapan Konsolos Ekaterini Varvarigou şunları söyledi:
         "Biraz geç de olsa, Avrupa Müzik Günü'nü kutlamak için Yunanistan Edirne Konsolosluğu sizi bu muhteşem mekanda ağırlamaktan çok mutlu. Bize bu mekanı tahsis eden Edirne Valiliği'ne çok teşekkür ederim. Müzik bir gün kutlanacak bir olay değil, çünkü müzik kendiliğinden bir bayramdır. En önemlisi de değişik dilde ve kültürdeki insanları yakınlaştıran unsurdur. Bu aynı bölgede yaşıyan ve komşu olan insanların günlük yaşamlarını paylaşması gibi. Bu akşam icra edilecek İstanbul Rum bestekarlarının eserleri size çok tanıdık gelecek ve sizin de bunun tadını çıkaracağınızı umarım."
         Tarihi mekanda Anastasia Zahariadu Kanun, Ahileas Tingas Ney, Yeorgios Marinakis Ud, İlias Panadoniu ve Niks Verelas Vurma Çalgılar, Fotini Kokala Viyolonsel, Hristos Psomiadis Klasik Kemençe eşliğinde 17 ve 20'nci asrın İstanbul Rum bestakarlarının eserlerini icra etti.
 
 
 
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30