banner137
banner25

Derece beyliği!

Edirne Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen ve her yıl düzenli olarak Kakava şenlikleri kapsamında organize edilen at yarışları bu yılda her yıl olduğu gibi Kapalı cezaevi önünde bulunan boş alanda yapıldı.

Gündelik yaşamda sütçü beygiri olarak tabir edilen yük atlarını yarışlara hazırlayan amatör yarışçılar verilen start ile 1600 metrelik parkurda mücadele ettiler.Roman vatandaşların büyük ilgi gösterdiği ve yarışçıların da Roman vatandaşlarından oluştuğu at yarışlarında 6 yarışçı kıyasıya mücadele ettiler:

Semersiz ve eğersiz olarak binilen atlarda yaş ortalamaları 12 ila 20 arasında değişen roman çocukları dereceye girebilmek için aile boyu seferber oldular.

Startı Roman olan ve bugünkü Belediye Başkan Vekili Sıfatı bulunan Erkan makas verdi.Startın verilmesi ile başlayan yarışın daha ilk saniyelerinde yarışçılardan biri tutunamadığı atın üzerinden düşerek yarıştan diskalifiye oldu.Şans eseri yara almayan yarışçı yarışa devam etmek istese de komite buna izin vermedi.

1600 metrelik pisti koşan atlardan ipi göğüsleyen Selime adlı atı ile Selçuk dereveyi olurken ikinci sırayı Dila isimli atı ile yalçın derebeyi,üçüncülüğü ise Melis isimli atıyla Orhan Derebeyi kazandı.Kazanan yarışmacıların kardeş olması ve soyadlarının Derebeyi olmasından dolayı izleyiciler Derebeylerine Derece beyliği yakıştırması yaptılar.

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen yarışmanın sonunda dereceye giren yarışmacılara ödüllerini Roman olan Edirne Belediye Başkan Vekili Erkan makas verdi.

Birer altın ile ödüllendirilen yarışmacılar kendilerine bu imkanı sağlayan Edirne Belediye Başkanlığına teşekkür ederek yarışmaların devamını dilediler.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30