banner78
banner25

Denetimler ATV ile yapılacak!

Göreve geldiği günden buyana, geçmişte bilinen cezaevlerinin soğuk yüzünü tutuklu ve hükümlülere unutturmaya çalışan ve kamuoyundaki algıyı kırmayı başaran Edirne Açık Ceza İnfaz Kurumu müdürü Ufuk Aslan,her geçen gün cezaevinde bir yenliği imza atıyor.

Hükümlülerin ıslahı konusunda Adalet Bakanlığı tarafında yürütülen başarılı çalışmaları arttırarak devam ettiren ve cezaevini tutuklu ve hükümlülerinin cezalarını tamamlayacağı yerin aksine bir iş yurdu haline getiren Müdür Aslan,yeni aldığı ekipmanlar ile gücüne güç katıyor.

Hükümlülerin ıslahı ve meslek edindirilerek topluma kazandırılması amacıyla, 4 bin 484 dönüm ekilebilir tarım arazisi üzerinde tarım ve hayvancılık faaliyetlerini sürdüren Edirne Açık Ceza İnfaz Kurumu İş yurdu Müdürlüğü yeni aldığı iki adet ATV adı verilen arazi taşıtı ile bundan böyle arazilerinin denetimini daha iyi,hızlı ve hesaplı bir şekilde yapmayı amaçlıyor.

2014 tarım yılı içerisinde 350 ton buğday, 220 ton ayçiçeği, 1400 ton çeltik,110 ton arpa,350 ton slaj mısır üretimi gerçekleştiren kurumun 30 bin adet yumurta tavuğu,750 Adet damızlık koyun ve 480 adet büyük baş hayvan ile 100 kovan arı yetiştiriciliğini de beraberinde sürdürdüğü biliniyor.

Tüm bu faaliyetleri sürdürebilmek adına 371 sigortalı hükümlü ve envanterinde 9 adet traktör/ekipmanları,3 Adet Frigolu (soğuk hava depolu) kamyon,2 Adet kazıcı yükleyici İş Makinası,2 adet kasalı kamyon ve 1 adet binek aracı bulunan müdürlük tarım arazilerinin ve güdümde bulunan hayvanların daha iyi kontrolünü yapmak,arazide oluşabilecek iş kazası yada güvenlik zafiyetine anında müdahale edebilmek amacıyla, İnfaz ve Koruma memurlarının denetimlerini sık yapabilmesi için  toplam 9 bin 200 TL bedelle 2 adet ATV tipi motosiklet alarak bir yeniliğe daha imza attı.

Geniş arazide rahat hareket kabiliyeti bulunan ve diğer araçlara oranla daha hızlı ve masrafsız kullanımı ile öne çıkan 2 adet ATV arazi taşıtının koruma infaz memurlarına tahsisi yapılarak kullanılmaya başlandı.

 

 

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30